Deze week in de media

04.06.2019

Wekelijks vatten we voor u samen hoe de stem van de Belgische voedingsindustrie in de media aan bod kwam. Ontdek hieronder de meest markante quotes.

Voedselveiligheid

Nieuwe cijfers van het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV) tonen aan dat het aantal terugroepingen van voedingsproducten stijgt: van 53 in 2017 naar 171 in 2018. De strengere controles komen zowel van het FAVV als de voedingsbedrijven zelf. Voor Fevia toont die stijging vooral aan dat het FAVV meer controleert en dat voedingsbedrijven hun autocontrolesysteem steeds strikter toepassen.

Foodprocess |  Meer terugroepingen door strenge (auto)controles | 29 mei

Eiwittransitie

Innovatiepool Flanders' FOOD start met de steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) een nieuwe roadmap om Vlaanderen voorop te houden in de zoektocht naar nieuwe eiwitbronnen. De eiwittransitie en duurzame vleesproductie gaan hand in hand en zorgen ervoor dat het aanbod nog diverser wordt. Fevia roept op om dan ook te blijven investeren in kwaliteit, diversiteit en innovatie die zorgen voor een gevarieerd en evenwichtig aanbod.

Foodprocess | Flanders’ FOOD innoveert in eiwittransitie | 29 mei

*Wegens auteursrechten is het Fevia niet toegestaan om artikels te delen.