Doorgedreven waterhergebruik bij Westvlees

11.05.2021

Westvlees, één van de belangrijkste Europese producenten van vers en bereid varkensvlees in België, investeerde in een state-of-the-art waterrecuperatie installatie. Dagelijks wordt er 900.000 liter afvalwater tot drinkwater opgewaardeerd. Dit betekent dat ongeveer 50% van het totale waterverbruik gerecupereerd wordt in de installatie.

State-of-the-art waterrecuperatie installatie

Onlangs deed the Belgian Pork Group haar investeringsplan voor de komende 5 jaren uit te doeken. The Belgian Pork Group is een netwerk van 7 Belgische vleesbedrijven, waar ook Westvlees van uitmaakt. Actief verder werken aan waterbesparing, maakt deel uit van dat investeringsplan. Zo is Westvlees een waterrecuperatie installatie rijker en wordt er elke dag 900.000 liter afvalwater gezuiverd tot drinkwater.

De installatie bevat de meest geavanceerde technologieën en is vanop afstand controleerbaar en bestuurbaar. De installatie is volledig in handen van het personeel, wat Westvlees de grootste onafhankelijkheid biedt en de exploitatiekost tot een minimum herleidt. Met deze realisatie behoort één van de belangrijkste voedingsproducenten in België tot de referenties.

Doorgedreven waterhergebruik bij Westvlees

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Bekijk hier wat Fevia met haar 4 content formats voor jou kan betekenen