Exportboost Frankrijk

04.07.2023

Frankrijk is de tweede grootste afzetmarkt voor Vlaamse voeding en dranken. Het is echter een uitdagende markt, met strikte regels waar je ook als exporteur aan moet voldoen. Na deze Exportboost ben je helemaal mee met de meest recente regelgeving rond onder meer herkomst en verpakkingen en heb je nieuwe inzichten in de Franse retail & foodservice. Je ontdekt ook wat de markt van Rungis, dé internationale hotspot voor verse en verwerkte voeding en dranken, jou te bieden heeft. Schrijf je in voor de webinar en de studiereis!

Wat is een Exportboost?

Fevia Vlaanderen organiseert elk jaar een Exportboost traject in het kader van het structurele partnerschap met Flanders Investment & Trade. De voorbije jaren leerden Vlaamse voedingsbedrijven via deze Exportboosts de markten voor voeding en dranken beter kennen in onder andere China, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Denemarken en Zweden. Next stop: Frankrijk!

De Exportboost trajecten bestaan uit een gratis webinar en een studiereis. Je kan je inschrijven voor één van de twee, maar liefst voor beiden.

Zowel de webinar als de studiereis staan open voor

 • zowel leden als niet-leden van Fevia Vlaanderen 
 • gevestigde en startende exporteurs 
 • producenten in alle productcategorieën in voeding en dranken

Wat staat er op het programma voor Frankrijk? 

 • Je leert de ins en outs van de Franse retail & foodservice markt kennen, verneemt welke afnemers interesse in jouw producten kunnen hebben en hoe deze te benaderen.
 • Je leert aan welke vereisten je producten en zendingen moeten voldoen voor export naar Frankrijk.
 • Je ontdekt wat de markt van Rungis jou te bieden heeft. Dit is de grootste markt voor verse en verwerkte voeding en dranken ter wereld, en dé hotspot voor aankopers uit de retail, foodservice en gastronomie.

Hoe kan je deelnemen?

 • Voor de webinar van 12 september, klik hier
 • Voor de studiereis van 13-15 november, klik hier

Wat vonden de deelnemers van de Exportboost Denemarken & Zweden ervan?

Dit schreven de deelnemers aan het Exportboost traject Denemarken en Zweden van 2022 over de webinar, de studiereis en de food.be snacks, die we over hun bedrijf publiceerden:

 • "De organisatie was top! Zowel de voorbereiding met het seminarie, waarin de markt al voorgesteld werd en we reeds digitaal konden kennismaken, als de praktische organisatie en voorbereiding vooraf en de organisatie ter plaatse. Het was onze eerste reis met Fevia Vlaanderen/ FIT om onze exportambities vorm te geven en we houden hier zeker een positieve ervaring aan over. Het was een goed gevuld programma en ik heb wel het gevoel dat we hier alles uit gehaald hebben wat kon. Door de verplaatsingen en diners was er ook voldoende ruimte om onder de deelnemers te netwerken. De mix van de deelnemers was bovendien ook verrijkend. Het heeft ons zeker meer inzicht gegeven over deze markt op een korte tijdspanne."
 • "Het programma zat goed vol voor die 2.5 dag en dat is zeker goed: combinatie van uitleg, winkelbezoeken en een beurs was zeker ok."
 • "Dank voor de perfecte organisatie van de zeer boeiende trip naar Kopenhagen & Malmö."
 • "Heel hartelijk dank voor het fantastische initiatief dat jullie genomen hebben, dit is wat wij als uit de kluiten gewassen KMO nodig hebben om ons beter te profileren in de globale wereld waarin we opereren. Keep on going this way!"

De Exportboost Frankrijk wordt georganiseerd met de steun van Flanders Investment & Trade in het kader van een structureel partnerschap met Fevia Vlaanderen.