FEVIA steunt 11 nieuwe projecten rond evenwichtige voeding en beweging voor jongeren

10.07.2017

Het FEVIA Fonds voor Voeding en Welzijn, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, helpt reeds 10 jaar meer dan 100.000 kinderen en jongeren op weg naar een gezonde levensstijl. Dit jaar verleent het FEVIA Fonds 50.000 euro steun aan 11 nieuwe projecten. Opvallend: veel van die projecten betrekken actief kansengroepen en nieuwkomers. Een videoreeks toont bovendien hoe 6 projecten concreet aan de slag gaan met de steun van het FEVIA Fonds.

11 nieuwe projecten krijgen dit jaar 50.000 euro steun

Dit jaar verleent FEVIA via het Fonds 50.000 euro steun aan 11 nieuwe projecten, die in België gezonde voedingsgewoonten en lichaamsbeweging bevorderen. Van een actieve speelplaats, een loopparcours, een moestuin tot evenwichtige kookworkshops: de verschillende projecten hebben ideeën genoeg om jongeren zin te geven in een gezonde levensstijl. Klik hier voor het overzicht van de geselecteerde projecten.

Lees het persbericht van de Koning Boudewijnstichting om meer te weten over de 11 nieuwe projecten die dit jaar steun krijgen van het FEVIA Fonds. 

FEVIA Fonds helpt 112 projecten en meer dan 100.000 kinderen en jongeren in 12 jaar tijd

Het FEVIA Fonds voor Voeding en Welzijn heeft als doel kinderen en jongeren op weg te helpen naar een gezonde levensstijl, met evenwichtige voeding en voldoende beweging. Dankzij het FEVIA Fonds hebben in 12 jaar tijd, 112 projecten meer dan 100.000 kinderen en jongeren kunnen helpen met meer dan 600.000 euro ondersteuning van FEVIA. Achter elk project dat steun krijgt van het FEVIA Fonds schuilt een buurtorganisatie, jeugd- en sportclub of school die zich inzet voor kinderen en jongeren en hun families uit verschillende achtergronden en culturen overal in België. 

Ontdek de projecten in beeld

Naar aanleiding van haar 80ste verjaardag maakt FEVIA dit jaar in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting een videoreeks van 6 projecten. De video’s laten zien hoe elk van die projecten aan de slag ging met de steun die ze ontvingen van het FEVIA Fonds voor Voeding en Welzijn. 

Wie wil kennis maken met de mooie projecten kan al de videos ontdekken van:

Voor meer info over het FEVIA Fonds voor Voeding en Welzijn beheerd door de Koning Boudewijnstichting en de projecten, bezoek www.kbs-frb.be