Fevia verwelkomt de nieuwe versoepelingen en roept op tot blijvende waakzaamheid

11.05.2021

Na het heropenen van de terrassen bracht het overlegcomité vandaag meer goed nieuws in de vorm van een reeks bijkomende versoepelingen vanaf 9 juni. Fevia is tevreden met de nieuwe stappen richting het herwinnen van onze vrijheid in veilige omstandigheden. Tegelijk roept het op voor blijvende waakzaamheid en het naleven van de preventieregels.

Heel wat positieve boodschappen op het overlegcomité vandaag dus, met duidelijke perspectieven voor heel wat sectoren, ondernemers, werknemers en burgers. Zo mag de horeca vanaf 9 juni ook binnen opnieuw mensen ontvangen, versoepelen de regels rond telewerk stapsgewijs en komen er ook perspectieven voor de heropening van onder andere de culturele sector, events en festivals.

Zie hieronder een schematisch overzicht van de eerste stap, schematische overzichten van alle stappen vind je hier

Positief is dat het overlegcomité de focus van collectieve verantwoordelijkheid verlegt naar individuele verantwoordelijkheid. Ook Fevia had daarop aangedrongen om zo een gericht beleid te voeren dat meer perspectief biedt aan de gesloten sectoren. We herhalen daarbij ook de nood aan blijvende waakzaamheid, bijvoorbeeld voor mensen die uit het buitenland terugkeren naar ons land.

Daarnaast blijft het inzetten op vaccinatie, op het naleven van de preventiemaatregelen en op ventilatie cruciaal. Daaraan werken we vanuit onze sector hard mee. We roepen iedereen dan ook op om de regels goed na te leven, in het belang van iedereen. Met de actie #TournéeSociale delen we graag die positieve boodschap om veilig en verantwoord van de stapsgewijze heropening van de horeca te genieten.

Hopelijk komt er nu ook snel duidelijkheid over de verlenging en aanpassing van de lopende ondersteuningsmaatregelen, die deze heropstart moeten omkaderen en faciliteren.