Focus VSA: een webinar, online summit en prinselijke missie in aantocht!

26.03.2021

Heb jij interesse in de Amerikaanse markt? Bekijk dan zeker eens of het webinar "The United States Food Market", de SelectUSA Investment Summit en de prinselijke missie in oktober iets voor jou zijn!

De Verenigde Staten van Amerika zijn de belangrijkse overzeese afzetmarkt voor Belgische voeding en dranken. In 2020 ging 16% van onze verre export richting de VS, wat goed was voor een omzet van €727 miljoen. Het blijft ook een markt met veel groeipotentieel, met een omzetgroei van 58% tussen 2014 en 2020.

Dit jaar focussen we bij Fevia extra op de Amerikaanse markt. We brengen  graag de volgende initiatieven onder je aandacht:

Webinar "The United States food market" (22/04/2021)

Dit webinar wordt georganiseerd door de commerciële dienst van de Amerikaanse ambassade in België en de State of Rhode Island. Rhode Island is strategisch gelegen aan de Amerikaanse noordoostkust, tussen Boston en New York. Het is de thuis van "Hope & Main", een incubator voor food business, dat training aanbiedt, contacten legt met retail en distributie en met de US Food and Drug Administration (USFDA). Tijdens het webinar wordt enerzijds ingegaan op consumententrends, e-commerce en het retail landschap in de regio en anderzijds op de steun die de State of Rhode Island geeft aan buitenlandse bedrijven die de markt willen betreden of zich er willen vestigen.

Meer info: klik hier

SelectUSA Investment Summit (07-11/06/2021)

Deze vijfdaagse virtuele top is onder meer bedoeld voor vertegenwoordigers van bedrijven die hun activiteiten in de VS willen opstarten of uitbreiden. Je kan afspraken maken met vertegenwoordigers van verschillende ontwikkelingsorganisaties uit alle Amerikaanse staten. Zij geven jou informatie, praktische tips en leveren relevante contacten aan. 

Meer info: klik hier

Prinselijke missie VSA (2-8/10/2021)

Begin oktober gaat de prinselijke missie naar de VS door, tenminste als de gezondheidssituatie het toelaat. De missie begint in het zuiden, met Atlana (Georgia) als eerste stop, en trekt dan naar het noorden met stops in Boston en New York. Het programma is momenteel in volle ontwikkeling, maar we kunnen alvast verklappen dat er een flinke portie voeding en dranken op het menu zal staan, met infosessies, netwerk- en promotie events. De regionale agentschappen voor internationaal ondernemen zorgen zoals steeds voor B2B programma's voor de deelnemende bedrijven.

Heb je zelf ideeën voor het programma? Stuur een mailtje naar Tine Vandervelden (tvdv@fevia.be).

Meer info volgt snel!