Food Security: inzetten op een voedselselveiligheidscultuur

05.02.2019

Food Security helpt voedingsbedrijven om zich tegen allerlei incidenten te beschermen via opleidingen, testen en maandelijkse leerpunten. Als één van onze partners, publiceren wij deze maand hun nieuw leerpunt over de nieuwe versie van de BRC-norm voor voedselveiligheid. Deze zet de nadruk op het belang van een "voedselveiligheidscultuur" dat door iedereen in het bedrijf wordt gedragen, van het management tot de medewerkers. Het menselijk aspect krijgt hier een centrale plaats. Hoe kan je als voedingsbedrijf hiermee aan de slag? Ontdek het in dit leerpunt van Food Security. 

Food Security geeft deze keer aandacht aan cultuur, bewustmaking en betrokkenheid. Vanaf nu wordt van een voedingsbedrijf verwacht dat er een "voedselveiligheidscultuur" aanwezig is in het hele bedrijf: van het management tot de medewerkers. Het menselijke aspect staat nu centraal binnen de nieuwe voedselveiligheid-norm British Retail Consortium (BRC) Global Standards. 

Verder moeten bedrijven volgens de BRC-norm over een "meldpunt" beschikken waar werknemers op anonieme wijze onregelmatigheden of incidenten binnen het bedrijf kunnen signaleren. Als voedingsbedrijf kan je bij Food Security van deze nieuwe dienst genieten vanaf 2019. 

Volg 3 gouden tips!

Voedselveiligheid was vroeger voornamelijk de verantwoordelijkheid van de kwaliteitsdienst. Vandaag betrek je hierbij best al je medewerkers in je hele bedrijf. Hoe?

  1. Zorg ervoor dat voedselveiligheid en crisismanagement deel uitmaken van je bedrijfscultuur.
  2. Laat het management je medewerkers positief inspireren en een open communicatie stimuleren.
  3. En tot slot, zorg ervoor dat medewerkers onregelmatigheden makkelijk kunnen melden. 

Ontdek hoe Food Security je kan helpen om concreet aan de slag te gaan: klik hier

Voor meer info of vragen kan je Food Security contacteren via contact@foodsecurity.com.