Food.be: jouw megafoon naar de wereld

07.06.2022

Food.be is het promotiemerk waarmee we de bekendheid van Belgische voeding en draken versterken, in binnen- en buitenland. Door samen onze fierheid uit te stralen versterken we de hele Belgische voedingsindustrie en dus ook ook jouw bedrijf! Fevia ontwikkelde een ‘Ambassadors Toolkit’ waarmee ook jij via de food.be communicatiekanalen het verhaal van jouw bedrijf nog luider kan laten weerklinken. 

Naar de toolkit

Wat levert de toolkit voor jou op? 

Kort samengevat: meer zichtbaarheid bij potentiële klanten in binnen- en buitenland! Dat wil jij toch ook? Neem dus een kijkje in de toolkit en ga ermee aan de slag!

Met het merk "Food.be - Small country. Great food." laten we de wereld zien hoe kwalitatief, innovatief en duurzaam Belgische voeding en dranken zijn. Zo versterken we het imago van onze sector in binnen- en buitenland en delen we onze passie met consumenten over de hele de wereld.

De website www.food.be is dé referentiesite voor Belgische voeding en dranken en linkt 1.300 Belgische voedingsbedrijven met buitenlandse aankopers en distributeurs. Via de food.be nieuwsbrief en sociale mediakanalen creëren we buzz voor events, zoals voedingsbeurzen en handelsmissies en delen we lekkere verhalen van onze voedingsbedrijven.

Bovendien ondersteunen onze partners, FOD Buitenlandse Zaken, de regionale exportagentschappen FIT, AWEX en hub.brussels en de Belgische Kamers van Koophandel ons verhaal: hun kantoren in het buitenland delen onze boodschappen met hun commerciële contacten.

Maak dus zeker gebruiken van de food.be communicatiekanalen om ook jouw boodschap de wereld in te sturen!

Like, share, engage and repeat 

  1. Volg onze social media kanalen - LinkedIn, Twitter en Facebook - en ga met ons, maar ook met elkaar in dialoog. 
  2. Deel jouw verhaal via één van onze content formats. Wij publiceren jouw verhaal op de website en delen die op sociale media en onze nieuwsbrief. Je kan kiezen tussen:
    • Een food.be snacks: een kort en gratis webartikel. Jouw input geef je eenvoudig door via dit formulier.
    • Een Best of Belgium: een longread op basis van een uitgeschreven interview. Jij bepaalt de topics.
  3. Schrijf je in voor de food.be nieuwsbrief en moedig jouw netwerk aan om hetzelfde te doen. 
  4. Maar bovenal: geniet van lekker Belgisch eten en drinken, alleen of samen met je vrienden, familie en zakelijke partners. Deel foto's hierover op LinkedIn en Twitter, tag @food.be en gebruik de hashtag #SmallCountryGreatFood.
     
Bijlages: