food.be snacks: bite-size nieuwtjes van onze leden

22.12.2020

De Belgische voedingsindustrie is een vat vol prachtige verhalen en die zetten we ook deze week in de kijker met de food.be snacks: een reeks vol hapklare verhalen rond nieuwe investeringen, inspirerende innovaties, duurzame oplossingen, (internationale) erkenningen en meer van dat lekkers. Op het menu van deze week: Bio Bakkerij De Trog en Brouwerij Verhaeghe-Vichte. Laat ze je smaken!

Bio Bakkerij De Trog plant bos van 1,5 hectare

Een bakker die bomen plant? Het klinkt raar, maar het past volledig in de bedrijfsfilosofie van Bio Bakkerij De Trog. “We willen 10.000 euro schenken aan Natuurpunt en zetten daarom een actie op poten, waarbij we in de kersperiode zoveel mogelijk biologische kerststollen verkopen. Voor elke verkochte kerststol engageren we ons om 1 boom te planten”, vertelt zaakvoerder Hendrik Durnez.

Bio Bakkerij De Trog plant bos van 1,5 hectare

Lees meer

Brouwerij Verhaeghe-Vichte zet bier en kunst in voor onderzoek coronavirus

Brouwerij Verhaeghe-Vichte, een kleine familieonderneming in West-Vlaanderen, voelt net als veel collega-brouwers de impact van de sluiting van de horeca. Toch blijft bedrijfsleider Karl Verhaeghe niet bij de pakken zitten en sloeg hij samen met kunstenaar Lode Laperre de handen in elkaar om een kunstwerk rond bier te maken. De totale opbrengst van de exclusieve bierkoffers wordt geschonken aan de Wereldgezondheidsorganisatie ter ondersteuning van het onderzoek naar de bestrijding van het coronavirus.

Lees meer

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Ontdek hier wat onze 3 nieuwe content formats voor jou kunnen betekenen