food.be snacks: bite-size nieuwtjes van onze leden

27.04.2021

De Belgische voedingsindustrie is een vat vol prachtige verhalen en die zetten we ook deze week in de kijker met de food.be snacks: een reeks vol hapklare verhalen rond nieuwe investeringen, inspirerende innovaties, duurzame oplossingen, (internationale) erkenningen en meer van dat lekkers. Op het menu van deze week: Alpro en AB InBev. Laat ze je smaken!

Een beloning voor Alpro’s duurzaamheidsinspanningen

Outstanding: zo benoemt het B Corp-certificaat Alpro’s duurzaamheidsinspanning. En terecht ook, want Alpro investeert samen met de Watergroep in een waterhergebruikinstallatie in haar fabriek te Wevelgem en trekt mee aan de kar van het Waste Warrior Project van Too Good To Go in de strijd tegen voedselverspilling.

Lees meer

AB InBev en partners zoeken kmo’s voor duurzame oplossingen

AB InBev, The Coca-Cola Company, Colgate-Palmolive Company en Unilever lanceren een oproep naar kmo’s om oplossingen aan te dragen voor specifieke duurzaamheids- en sociale vraagstukken. Door het bouwen van een ecosysteem willen de partners innovatie stimuleren, ondersteuning bieden, omvang en schaalgrootte bieden aan kmo’s om hun oplossingen sneller op de markt te brengen.

Lees meer

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Ontdek hier wat onze 4 content formats voor jou kunnen betekenen