Haalt een Belgische kmo de eerste Foodies award binnen?

25.02.2021

De TV-sector heeft de Emmys en de muziekindustrie heeft de Grammys. Maar binnenkort heeft ook de voedingsindustrie haar eigen awards: The Foodies. Met dit gloednieuwe initiatief zet onze Europese sectorfederatie FoodDrinkEurope de meest innovatieve en duurzame kmo’s uit onze sector in de spotlight. Wij zetten hier vanuit Fevia graag mee onze schouders onder en roepen onze Belgische voedingskmo’s op om massaal deel te nemen. Dien tegen uiterlijk 31 mei je kandidatuur in: het duurt amper vijf minuten!

 

De Belgische voedingsindustrie is een echte kmo-sector met meer dan 95% kleine en middelgrote ondernemingen die dagelijks zorgen voor topvoeding en -dranken. Binnen Fevia laten onze kmo’s hun stem horen via ons KMO comité en met onze content formats zetten we hun vele duurzaamheidsinitiatieven, innovaties en investeringen in de kijker. Laten we dus niet te bescheiden zijn en ook aan Europa tonen dat de slogan van food.be niet toevallig “Small country. Great food.” is!

Werk jij aan evenwichtige voeding met een lagere milieu-impact?

The Foodies telt 3 categorieën waaraan voedingsbedrijven kunnen deelnemen:

  1. Healthier Living Award: voor kmo’s die consumenten helpen om gezonder te leven en evenwichtiger te eten. Je kunt deelnemen met innovatie, een geherformuleerd product, een origineel idee, een gemeenschapsinitiatief of wat dan ook bijdraagt aan gezonder leven.
  2. Greener Planet Award: voor een kmo die zich inzet om zijn milieu-impact te verminderen. Dit kan met een innovatie, idee of initiatief voor bijvoorbeeld een lagere CO2-uitstoot, minder water-of energieverbruik, duurzame inkoop of betere recycleerbare verpakking. Kortom: alle mogelijke inspanningen voor een groenere planeet!
  3. Next-Gen Innovator Award: voor een jongere of een start-up die innoveert op het gebied van voeding en landbouw en streeft naar veerkrachtigere, duurzamere en veiligere voedselsystemen.

Deelnemen? Duurt amper vijf minuten!

De wedstrijd verloopt in drie fases en je kandidatuur indienen kost je amper vijf minuten tijd. Tot 31 mei kun je als kmo deelnemen door via de website www.thefoodies.eu in een paar zinnen jouw idee, innovatie of initiatief door te sturen. Of je kunt zelfs deelnemen door eenvoudigweg een tweet te sturen naar @FoodDrinkEU met de hashtag #TheFoodies.

Tegen juni zal de jury van FoodDrinkEurope de 15 beste kandidaten per categorie selecteren en hen vragen om hun kandidatuur meer in detail toe te lichten. Daaruit worden vervolgens de finalisten gekozen en in september worden de eindwinnaars van The Foodies bekendgemaakt.

Meer info vind je op www.thefoodies.eu of in de presentatie hier in bijlage. 

Bijlages: 
PDF-pictogram foodies-deck.pdf (111.98 KB)