Imperial Meat Products laat haar food heroes bewegen.. tot in Ecuador

03.08.2022

Hoe houden we werk in lekkerste sector werkbaar? Door in te zetten op de mentale en fysieke gezondheid van onze food heroes, natuurlijk! Onder het motto “een gezonde geest in een gezond lichaam”, organiseerde Imperial Meat Products de afgelopen weken sportinitiatieven voor collega's door collega's. Als kers op de taart zamelde het bedrijf maar liefst 750 euro in ten voordele van Rikolto.

Imperial Meat Products laat haar food heroes bewegen.. tot in Ecuador

Van de bekende Marcassou worsten tot heerlijke hespen en van kippenroulades tot vegetarische broodbeleg: Imperial combineert al meer dan vijfenzestig jaar ambacht en innovatie. Maar ook bij Imperial Meat Products vormen langere loopbanen één van de uitdagingen waarop het bedrijf wil inzetten. Net zoals heel wat voedingsbedrijven gaat het bedrijf aan de slag met werkbaar werk. Dat doen ze onder andere door, tussen het werken door, sportinitiatieven te organiseren om hun food heroes te laten bewegen. 

Het bedrijf maakte een sportkalender op maat van de collega’s. “Van fietsen tot lopen en petanque: we vroegen aan collega’s welke sporten ze graag beoefenen en wie bereid was om gezamenlijke sessies te organiseren. Op basis hiervan hebben we voor de hele maand mei een kalender opgezet”, vertelt Céline Vereecke, HR-medewerker bij Marcassou. De activiteiten vonden voornamelijk plaats tijdens de middagpauze of na de werkuren. 

Johnny De Craecker, Coordinator Industrial Engineering bij Marcassou getuigt: “Sporten op het werk is meer dan fysieke beweging. Ik leerde tijdens het sporten ook veel ‘nieuwe’ collega’s kennen. Ik had contact met een aantal mensen waar ik vanuit mijn eigen rol nooit contact mee zou hebben. Door met hen te praten leerde ik ook hun rol binnen het bedrijf meer kennen. Ik organiseerde loopsessies en werd enorm gemotiveerd om telkens een leuke route uit te stippelen voor mijn collega’s. Het was telkens uitkijken naar wie er allemaal ging meelopen. Meerdere keren per dag keek ik naar de inschrijvingen. Het teamgevoel en het plezier waren met overvloed aanwezig tijdens het lopen.”

Bovendien hadden de sportsessies een sociaal kantje: per deelnemer doneerde Imperial vijf euro. Dat leverde een totaalbedrag op van 750 euro, dat integraal naar Rikolto gaat. Collega Carine Poelman, IT Software applications Engineer, gaat binnenkort op fietstocht in Ecuador. Voor die fietsactie zamelt Carine ook nog geld in: “We fietsen ten voordele van de boeren die daar gesteund worden door Rikolto en brengen hen een bezoekje”.

Ook zin om met jouw collega’s te bewegen? Schrijf je zeker in op Gusto Sportivo en maak van de lekkerste sector ook de sportiefste!

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
Werk en talent
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks