Innovatieve leervormen voor technisch personeel van FrieslandCampina

22.06.2022

Medewerkers op een interactieve manier bijscholen: dat is wat zuivelproducent FrieslandCampina doet. “We willen onze medewerkers doorheen de digitale transitie begeleiden. Om de kennis bij onze operatoren en technici continu bij te schaven op een ludieke manier, hebben we meer dan de klassieke leermiddelen ontwikkeld”, vertelt Communication & PR Officer Sarah De Meester.

Innovatieve leervormen voor technisch personeel van FrieslandCampina

Van escape room tot gAMe

“De eerste innoverende tool dat we ontwikkelden, is een escape room waarin je als medewerker allerlei vraagstukken moet oplossen. Zo testen we de kennis op vlak van zowel veiligheid, kwaliteit als inzichtelijk en oplossingsgericht denken. Juiste antwoorden brengen de deelnemer naar een volgende kamer”, vertelt Sarah.

“Een tweede leermiddel is gAMe, waarin AM staat voor Autonoom Management. Waar we uit de Escape Room de individuele werkpunten kennen op vlak van technische kennis, dichten we de gap via gAMe. gAMe leert operatoren, op een interactieve manier, technische kennis aan die nodig is om zich de verschillende niveau’s van Autonoom Management eigen te maken.”

Tot slot is er de Go4Zero-app. Na het scannen van een QR-code, krijgt de medewerker een opdracht die hij zelf moet uitvoeren, of moet hij of zij een collega bevragen. Nadien moeten ze moeten antwoorden op vragen rond voedselveiligheid, kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en kosten en dit volgens een uitgestippeld parcours.

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
Werk en talent
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks