Ken jij het ABC van food.be?

12.12.2019

Met een recordopkomst van bijna 700 aanwezigen onderstreepte de Fevia Jaarvergadering haar reputatie als hét netwerkevent van de Belgische voedingsindustrie. Dit jaar stonden onze 26 sectoren in de spotlights tijdens een dynamische liveshow die je nu kunt herbekijken. Spoiler alert: je ontdekt er hoe we samen met onze stakeholders schrijven aan het “ABC van food.be”: een verhaal waar duurzaamheid en groei hand in hand gaan.

Kwaliteit, innovatie maar ook diversiteit: die troeven speelt de Belgische voedingsindustrie uit met het promotiemerk “Food.be – Small country. Great food.” Met 26 sectoren biedt de Belgische voeding voor elk wat wils, zoveel is duidelijk. En dat die 26 sectoren hier elke dag samenwerken aan de duurzame groei van onze sector, dat maakte één blik op het podium van de Fevia Jaarvergadering meteen al duidelijk!

Wat is nu het “ABC van food.be”? Kort samengevat: vertegenwoordigers van onze 26 sectoren ontdekken 26 letters waarmee ze 26 thema’s beschrijven die relevant zijn voor de Belgische voedingsindustrie. En die thema’s vatten we samen rond vier thema’s van het Fevia Memorandum: groei, talenten, circulair ondernemen en evenwichtige voeding.

De Fevia Jaarvergadering was dan ook het uitgelezen moment om één jaar na de lancering te kijken waar we staan met onze 4 recepten voor een welvarende, duurzame en gezonde toekomst. Onze 26 sectoren toonden hoe de voedingsindustrie haar verantwoordelijkheid neemt en de hand uitstrekt naar beleidsmakers om samen te werken aan duurzame groei. En al zeggen we het zelf: ze hebben dat verhaal met verve en met passie gebracht. Voor wie er op 2 december niet bij was delen we hieronder graag de show (met een humoristische uitsmijter op het einde!)

Herbekijk de liveshow hieronder

 

Bekijk de aftermovie

Bekijk de fotoreportage