Nanuk innoveert en lanceert vegan dessertjes

09.02.2021

Voedingsbedrijf Nanuk klinkt je misschien niet bekend in de oren. Toch is de kans groot dat haar producten regelmatig opduiken in jouw bord. De Waalse voedingsproducent maakt een breed gamma aan vleesproducten, aperitiefhapjes, kant-en-klare maaltijden en desserts. In die laatste productcategorie voegen de nieuwe vegan mousses nu het rijtje. Als kers op de taart is Nanuk genomineerd als innovatiefste bedrijf in Picardisch Wallonië.

Nanuk innoveert en lanceert vegan dessertjes

De voeding van morgen bepalen

Onder het motto 'stilstaan is achteruitgaan', blijft Nanuk zichzelf uitdagen om innovaties op de markt te brengen. “We zien een verschuiving in de eetgewoonten van de consument. Die besteedt meer aandacht aan het klimaat en aan een evenwichtige voeding. Dat is iets waar ons onderzoeks- en ontwikkelingsteam rekening mee houdt”, vertelt CEO Paul Sulmon.

Naast productinnovatie zet het bedrijf ook verder in op digitalisering. Net daarom is het bedrijf ook genomineerd als innovatiefste bedrijf uit Picardisch Wallonië.

Nanuk innoveert en lanceert vegan dessertjes

Op maat gemaakte vegan mousses

Van moelleuxs tot taarten en andere gebakjes: Nanuk produceert ze allemaal met de nodige expertise. Recent introduceerde het bedrijf vegan mousses op de markt. Bovendien bevat de verpakkingen een QR-code die de consument leidt naar Nanuk’s website. Daar krijg je tal van tips om een gepersonaliseerde draai te geven aan het dessert, zoals een speciale Valentijnsversiering of Halloween. Het idee zit nog in een testfase, maar krijgt alvast veelbelovende reacties.