Ondersteuning innovatieve promotieprojecten agrovoeding op buitenlandse markten

18.08.2020

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) lanceert de Export-incubator en wil zo innovatieve promotieprojecten binnen agrovoeding, visserij en sierteelt ondersteunen op buitenlandse markten. De incubator kadert binnen de exportrelancemaatregelen van VLAM, gefinancierd door de Vlaamse Overheid naar aanleiding van Covid-19. Deadline voor indiening = 15 september.

Fevia Vlaanderen informeerde je eerder al over bijkomende Vlaamse financiële ondersteuning en subsidies voor exporteurs: zie artikel De Vlaamse Regering neemt maatregelen om exporterende bedrijven te ondersteunen. Dit artikel vermeldt ook de Export-incubator van VLAM voor bedrijven binnen de agrovoeding (= verwerking landbouwgrondstoffen). Dit is een subsidieplatform waarbij innovatieve promotie-initiatieven van bedrijven op buitenlandse markten rechtstreeks ondersteund worden.

Subsidiebedragen gaan van € 10.000 tot maximaal € 20.000 per project voor bedrijven en tot maximaal € 40.000 voor federaties/groeperingen. Het project moet uitgevoerd worden binnen de periode van 1 oktober 2020 – 30 april 2021.  De deadline voor indiening van een project is 15 september.

Meer details over de inhoud, de deelnemingsvoorwaarden, hoe aanvragen, het aanvraagformulier,… vind je via deze link.