‘Poppies Green Deal’ als belangrijk onderdeel van license to operate

14.12.2021

Poppies Bakeries, producent van bakkerijspecialiteiten uit Zonnebeke, lanceert haar eerste duurzaamheidsrapport onder de noemer ‘Poppies Green Deal’. CEO Patrick Reekmans getuigt met trots: “Als sterk groeiend bedrijf willen we met Poppies Green Deal ons inzetten op vlak van duurzaam beleid. Met korte- en lange termijn doelstellingen garanderen we een duurzame impact van onze activiteiten op mens, planeet en product.”

Patrick Reekmans licht hun strategie toe: “Om deze doelstellingen te bereiken, willen we het concept van duurzaamheid stevig verankeren in het DNA van ons bedrijf en het een belangrijk onderdeel maken van onze license to operate”. Poppies Green Deal legt de link met de Europese Green Deal en laat zien welke stappen ze zet en hoe ze hun duurzaamheidsstrategie verder gaan uitrollen naar de toekomst.

Eerst en vooral zet het bedrijf in op product. Alle bakkerijspecialiteiten hebben die iconische, vertrouwde smaak waar Poppies Bakeries bekend om staat. Zonder in te boeten aan smaak, hebben ze zichzelf belangrijke doelstellingen gesteld tegen 2023 om nog meer in te zetten op kwaliteit, voedselveiligheid, duurzamere ingrediënten en betere ingrediëntenlijsten.

Ten tweede dragen ze ook zorg voor de planeet. In hun bakproces gebruiken ze naast natuurlijke grondstoffen ook water en energie. En om hun koekjes en gebakjes te beschermen en te transporteren hebben ze verpakking nodig, maar ze gebruiken ze op een zo verantwoord mogelijke manier. Ze hebben doelstellingen gesteld om afval en uitstoot tot een minimum te beperken, zodat ze de totale milieu-impact van hun hele bedrijfsketen aanzienlijk kunnen verminderen.

Tot slot zetten ze in op hun eigen medewerkers die het fundament zijn van hun succes. Daarom doen ze er alles aan om samen een veilige, diverse en boeiende werkplek te creëren waar hun medewerkers hun talenten en capaciteiten ten volle kunnen benutten en blijven ontwikkelen. Als sterk groeiend bedrijf zijn ze ook continu op zoek naar nieuwe collega’s. Het bedrijf zoekt momenteel een 60-tal nieuwe medewerkers, vooral operatoren, bakkers, techniekers, teamleaders, magazijniers en ook een duurzaamheidscoördinator om dit alles te verwezenlijken. 

Over Poppies

Poppies Bakeries is een wereldwijde leverancier van bakkerijspecialiteiten met hoofdzetel te Zonnebeke. Hun bakkerijassortiment bestaat uit 5 categorieën die het ambacht van traditioneel bakken zorgvuldig combineert met de knowhow van productie op grote schaal: koekjes, gebak, macarons, vriesverse desserts en donuts. Vandaag telt Poppies Bakeries meer dan 1.000 medewerkers en 14 bakkerijen verspreid over Europa en de VS. De delicatessen worden aangeboden in meer dan 60 landen wereldwijd, voornamelijk als private label aan retail-, foodservice- en industriële partners.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Gudrun Lefevere, +32 479 29 96 71, gudrun.lefevere@poppies.com.

Wil je, net zoals Poppies, coaching en begeleiding op maat bij de opmaak van jouw duurzaamheidsverslag?
Maak gebruik van een individueel coachingstraject dankzij de steun van Vlaio

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
Duurzaamheid
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks