Update Brexit Adjustment Reserve: retroactieve kosten aangeven mogelijk

07.06.2022

Vanaf nu is het mogelijk om kosten die in het verleden gemaakt zijn om de negatieve impact van de Brexit tegen te gaan te vergoeden via het Brexit Adjustment Reserve subsidie van Vlaio. De deadline voor de indiening van deze kosten is 22 juni 2022 om 12u.

De subsidievoorwaarden zijn voor het grootste deel hetzelfde (een totaaloverzicht vind je hier), echter zijn er enkele specifieke zaken waar je als aanvrager rekening mee dient te houden:

  • Kosten vanaf 19/3/2020 kunnen aangegeven worden.
  • Het is cruciaal dat deze kosten rechtstreeks te maken hebben met het tegengaan van de negatieve Brexit impact die uw onderneming of organisatie ondervonden heeft.
  • Zowel externe kosten als personeelskosten kunnen aangegeven worden.

Indien je aanspraak denkt te maken op een bar subsidie voor retroactieve kosten aarzel dan niet om een indieningsprocedure op te starten via het online aanvraagformulier: Aanvraagformulier – BAR subsidie

Een overzicht van het volledige aanvraagproces vind je op onze website: BAR - Brexit Adjustment Reserve | Agentschap Innoveren en Ondernemen (vlaio.be)

Let op: snel zijn is de boodschap. Een aanvraag voor retroactieve kosten kan je best zo snel mogelijk doen, de deadline voor de indiening van deze kosten is 22 juni 2022 om 12u.

Bijkomende vragen? Stel ze gerust via brexit@vlaio.be. De projectadviseurs van het BAR team staan ter beschikking om je verder te helpen.