Vlaamse voedingsindustrie trekpleister op FIT Exportbeurs

18.06.2018

Van 12 tot 14 juni ging de Exportbeurs van Flanders Investment & Trade door. Fevia Vlaanderen had hier een interactieve stand, waar de bezoekers van de beurs aan de hand van een quiz meer te weten konden komen over de Vlaamse voedingsindustrie.

Zo leerden ze bijvoorbeeld dat het meeste aantal mensen in de voedingsindustrie in de broodsector worden tewerkgesteld, dat België de grootste exporteur van diepvriesaardappelproducten ter wereld is, en dat 1 op 2 zakjes diepvriesgroenten in Europa uit West-Vlaanderen komt.

De bezoekers van de stand kregen een food.be goodiebag mee naar huis, vol met lekkere producten van AB Inbev, Continental Foods, Guylian, Inex, La Confiance, The Belgian Chocolate Group en Tiense Suiker.

De stand was een groot succes: de bezoekers wilden graag meedoen met de quiz en een goodie bag ontvangen, maar waren ook telkens verrast door weetjes over onze verschillende sectoren. “Amai, dat wist ik niet”, was een veelgehoorde uitspraak.
Onze deelname zorgde voor een goede zichtbaarheid van de voedingsindustrie bij de meer dan 1.300 internationaal actieve zakenmensen. We toonden ons ook een dynamische partner van Flanders Investment & Trade, met wie we dit najaar en volgend jaar veel interessante events organiseren.

Een overzicht van de komende exportgerelateerde activiteiten van Fevia Vlaanderen vind u hier

Benieuwd hoe het er op de beurs aan toe ging? Ontdek het hier