Wat te doen bij elektriciteitstekort?

12.10.2018

Hebt u er al eens aan gedacht dat hoe minder energie uw bedrijf verbruikt, hoe beter u gewapend bent tegen een stroomtekort?  Het EFES-project ondersteunt de Vlaamse KMO’s uit de voedingssector om met eenvoudige ingrepen energie – en dus kosten te besparen.

De heerlijke warme zomer is voorbij en ons energieverbruik gaat in stijgende lijn doordat de dagen korter worden en we binnenkort terug moeten gaan verwarmen. Ondertussen bereiken ons onheilspellende berichten over de zekerheid van onze elektriciteitsvoorziening. Onze kerncentrales lijken wel een puffende stoomtrein uit de negentiende eeuw die hoe langer hoe trager rijdt.

Moeten we dit alles ondergaan? Voor een deel natuurlijk wel maar je kunt beter niet bij de pakken blijven zitten. Hebt u er al eens aan gedacht dat hoe minder energie uw bedrijf verbruikt, hoe beter u gewapend bent tegen een stroomtekort? En in dat verband is er ook goed nieuws. Op 1 oktober 2017 ging het EFES-project van FEVIA Vlaanderen van start. Het EFES-project ondersteunt de Vlaamse KMO’s uit de voedingssector om met eenvoudige ingrepen energie – en dus kosten - te besparen.

Het EFES-project is een proefproject met een looptijd van 2 jaar en is volledig gratis voor de deelnemende bedrijven. De ontzorger van het EFES-project geeft u advies over maatregelen om uw energieverbruik te verminderen en kosten te drukken en wat nog belangrijker is: hij begeleidt u bij de uitvoering van deze maatregelen. U zal zien dat investeren in energiebesparende maatregelen niet altijd  moeilijk en duur hoeft te zijn.

Waarom nog wachten? Aarzel niet en contacteer de ontzorger op ontzorgerEFES@fevia.be .