WIFI2020: voedingsbedrijven worden aantrekkelijker als werkgever

Fabienne Lahaye
19.05.2017

Voedingsbedrijven worden door nieuwe trends en evoluties in de sector geconfronteerd met heel wat uitdagingen op vlak van arbeidsorganisatie. Om te antwoorden op een tekort aan technische profielen, de organisatie aanpassen aan seizoensgebonden factoren, enz. bestaan er praktische oplossingen die vaak te weinig gekend zijn in voedingsbedrijven. Daarom ontwikkelde innovatieplatform Flanders’ FOOD het project "WIFI2020" - Workplace innovation for the food industry - om hen te helpen hun arbeidsorganisatie te optimaliseren en tegelijk aantrekkelijker te worden als werkgever.

Groeiende export, innovaties of automatisatie: stuk voor stuk vragen dergelijke evoluaties veel aanpassingen van voedingsbedrijven. Hoe kun je als bedrijf verder groeien zonder in te boeten aan klantgerichtheid en tegelijk een top werkgever blijven? Het project WIFI2020, een samenwerking tussen innovatieplatform Flanders’ FOOD, Flanders Synergy en Alimento, helpt voedingsbedrijven op weg om "de fabriek van de toekomst" te worden door de nodige veranderingen aan te reiken die een merkbaar verschil op de werkvloer zullen maken.

Het project gaat gedurende vier jaar bij 8 groeibedrijven aan de slag om voor vaak voorkomende organisatorische uitdagingen oplossingen te vinden die in vele voedingsorganisaties nog te weinig gekend zijn. Dankzij merkbare vernieuwingen en verbeteringen op vlak van arbeidsorganisatie kunnen voedingsbedrijven zich efficiënter en flexibeler organiseren en zo ook meer betrokkenheid stimuleren op de werkvloer. De bedoeling is om met de resultaten van de 8 proefprojecten bedrijfsleiders uit de gehele voedingsindustrie te stimuleren om te blijven innoveren op vlak van arbeidsorganisatie.

Lees meer over het project WIFI2020 op de website van Flanders' FOOD