Word “STEM-gastspreker voor de klas” en overtuig jongeren voor onze sector

16.10.2018

De voedingssector is meer en meer op zoek naar technische profielen, zoals operatoren en lijnverantwoordelijken. Ben jij ook op zoek naar nieuwe talenten met technische profielen voor jouw voedingsbedrijf? Doe dan zeker mee aan het nieuwe project “STEM-Ondernemer voor de Klas”. Inspireer zo jongeren voor een STEM-carrière in onze sector. En vind zo jouw volgende werknemers. Het project loopt van 25 maart tot 17 mei 2019. Inschrijven kan tot 14 december 2018.

De Vlaamse Jonge Onderneming, Vlajo, lanceert een nieuw project: “STEM-Ondernemer voor de Klas” en ondersteunt zo vakleerkrachten die elke dag het beste van zichzelf geven. Bovendien brengt Vlajo bedrijven in contact met potentiële werknemers.

Voor voedingsbedrijven die specifiek op zoek zijn naar technische profielen biedt dit project een extra kans om jonge talenten aan te trekken. Het geeft een bedrijf de mogelijkheid om in contact te komen met jongeren en ervaring en kennis vanuit de voedingssector met hen te delen. Bedoeling is om jongeren te inspireren en ze een voorsmaak te geven van de toekomstperspectieven van een STEM-opleiding en STEM-carrière in de voedingsindustrie. Als gastspreker ga je met de jongeren in gesprek en overtuig je hen in een 2-tal uurtjes voor de vele job opportuniteiten in jouw bedrijf en binnen de sector.

Fevia roept alle collega’s van voedingsbedrijven met specifieke interesse in STEM op om deel te nemen aan dit project en zo technische jobs en opleidingen in de sector verder te stimuleren. Dit project loopt onder andere met de steun van het sectoraal opleidingsfonds Alimento.

Interesse? Mail je gegevens naar stem-ovk@vlajo.org vóór 14 december.

Meer info en praktische details vind je in bijlage en op STEM Ondernemers voor de Klas

Bijlages: