Wie verdedigt dit jaar de Belgische eer op de Europese innovatiewedstrijd?

05.04.2017

In 2016 vielen Belgische studenten van de Université Libre de Bruxelles (ULB) in de prijzen op de Europese innovatiewedstrijd Ecotrophelia. Met “Specornoos”, een ijshoorntje gemaakt van broodresten en met een verrassende speculaas smaak, behaalden ze er de Silver Award. Hun deelname in Parijs dankte het team aan hun overwinning op de FEVIA Innovatiewedstrijd voor studenten van het hoger onderwijs. Wie dit jaar kans maakt om Europees te scoren komen we te weten op 26 april: u bent alvast van harte uitgenodigd!

De Belgische voedingsindustrie telt vandaag 90.000 medewerkers en slaagt erin om die werkgelegenheid stabiel te houden. Ook de voedingsindustrie automatiseert uiteraard om competitief te blijven maar door een succesvolle export en innovatie creëren voedingsbedrijven ook nieuwe jobs.

Voedingsbedrijven zijn dus op zoek naar jongeren met de juiste technische opleiding die de uitdaging willen aangaan om de voeding van morgen mee te ontwikkelen. Daarom organiseert FEVIA elk jaar opnieuw innovatiewedstrijden die jongeren uitdagen innovatieve en duurzame producten te ontwikkelen waarmee ze de consument kunnen overtuigen. Meer info over de FEVIA innovatiewedstrijden vindt u terug op www.feviatrophies.be

Tijdens haar jubileumjaar naar aanleiding van haar 80ste verjaardag hoopt FEVIA dat een Belgisch team dit jaar opnieuw een prijs binnenhaalt op de Europese Ecotrophelia innovatiewedstrijd. Wie als winnaar van het Belgische luik van de Ecotrophelia wedstrijd die kans kan grijpen komen we te weten tijdens de prijsuitreiking van de FEVIA Innovatiewedstrijden op 26 april.

Voor meer info en inschrijvingen klik hier

Volg zeker ook de Facebook pagina's van de FEVIA innovatiewedstrijden om op de hoogte te blijven en de video's te ontdekken van de deelnemende teams en hun producten.

@EcotropheliaBelgium 
@TrofeeFeviaVlaanderen 
@TropheeFeviaWallonie