18.03.2020

Food Export Forum uitgesteld naar week 12 oktober

Events door Fevia

OPGELET: Omwille van de recente ontwikkelingen in verband met het COVID-19 virus en de door de Nationale Veiligheidsraad aangekondigde maatregelen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, wordt dit event uitgesteld naar de week van 12 oktober. We informeren je later over de exacte datum. Onderstaande informatie wordt geactualiseerd.

Verken de wereld in 1 dag! Persoonlijk advies rond sales & marketing, marktopportuniteiten, subsidies en kredietverzekering, inspirerende sprekers rond e-commerce in China en het VK en netwerken op een unieke locatie: dat is het Food Export Forum van Fevia Vlaanderen!

 • Alibaba, the gateway to China for Belgian food and drink producers?
  Jennifer Wang, Head of Food and Health category in Europe for Alibaba

  China is 's werelds grootste online markt en het belang van e-commerce blijft snel groeien. Alibaba is de 'Gateway to China': vandaag bereiken al meer dan 100.000 merken de 654 miljoen consumenten via de Alibaba-platformen waaronder Tmall, het grootste B2C-platform van China. Jennifer Wang is er verantwoordelijk voor Europese voeding en dranken. Zij is gebaseerd in Amsterdam, constant op zoek naar nieuwe producten, dus dé contactpersoon voor jou om te bespreken of ook jouw producten geknipt zijn voor Alibaba’s online platformen. Horsten International zal dit jaar een Belgische shop openen op Alibaba’s cross-border platform Tmall Global. Ook Bart Horsten zal er zijn om er jou meer over te vertellen.
   
 • The Online Revolution: How Ocado is changing the UK grocery landscape and building solutions in global retail 
  Simon Waring, Managing Director and Owner of Green Seed UK

  Dichter bij huis, in het Verenigd Koninkrijk, zorgt Ocado eveneens voor een online revolutie! Ocado noemt zichzelf ‘the world’s largest dedicated online grocery retailer’, want in tegenstelling tot haar concurrenten heeft Ocado geen fysieke winkel en doen ze alle leveringen aan huis vanuit haar depots. Zeker in post-Brexit tijd het bekijken waard! Simon Waring van Green Seed UK brengt je ‘up to speed’.

Voor en na de inspiratiesessie gaan 1-op-1 meetings door. Je kan afspraken maken met sales & marketing experts van Green Seed Group, met adviseurs van Flanders Investment & Trade rond marktopportuniteiten en subsidies, met kredietverzekeraar Credendo en met een vertegenwoordiger het FAVV rond de nodige exportvoorwaarden op vlak van voedselveiligheid. Elk van deze 1-op-1 gesprekken duurt 30 minuten.

Je kan je inschrijven voor 1-op-1 gesprekken rond volgende landen, regio’s en thema’s:

 • Met Green Seed experten van twaalf landen
  Green Seed adviseert en begeleidt voedingsbedrijven in de ontwikkeling van hun internationale business. Wat kan je verwachten van de gesprekken met deze experten? Een eerste kennismakingsgesprek over het retaillandschap van markt in kwestie, feedback op je producten en verpakkingen en een eerste indicatie van waar voor jou mogelijkheden liggen. Tijdens dit gesprek kan je eventuele verdere stappen bespreken.

  De sales & marketing experts uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Polen, Portugal, Scandinavië (Denmarken en Zweden), Spanje, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en China zijn aanwezig en staan jou graag te woord.

 • Met FIT-adviseurs per provincie voor de “rest van de wereld”
  De FIT-adviseurs zijn geen experten van de voedingsmarkt in een regio. Zij zullen echter alle vragen aannemen voor de landen en regio’s die niet aan bod komen bij de landenexperten van Green Seed en deze doorspelen naar het betrokken buitenlandse kantoor van FIT, AWEX en hubbrussels. Binnen de 14 dagen krijg je dan, kosteloos, een persoonlijk antwoord. De FIT-adviseurs kunnen je ook adviseren over de eerste te nemen stappen en nodige voorbereiding.
 • Met Credendo, FIT en het FAVV
  Je wint advies in rond respectievelijk kredietverzekering en exportfinanciering, subsidiemogelijkheden bij Flanders Investment and Trade en sanitaire en fytosanitaire aspecten van het exporteren.

Netwerken met mede-exporteurs in een uniek kader

Vaak leer je het meest van mensen zoals jij, met de voetjes in het veld en succesvolle en moeilijke ervaringen op zak. Hoe pakken zij het aan, wat zijn hun plannen, wat moet je volgens hen wel of juist zeker niet doen? Je kan met je collega’s netwerken met een hapje en een drankje op een unieke locatie: The Chick in Mechelen (Sint-Romboutskerkhof 2, 2800 Mechelen).

Een dag op maat van jouw agenda

Je kiest zelf hoe je je dag indeelt. Wil je één of juist zoveel mogelijk afspraken? Of wil je vooral de key note speeches van Jennifer Wang en Simon Waring meepikken? In het inschrijvingsformulier duid je aan waarvoor je je inschrijft. De definitieve planning van je 1-op-1 gesprekken sturen we je paar dagen voor het Food Export Forum toe. We proberen jouw aanvragen op elkaar te laten aansluiten zodat je je tijd optimaal benut!

Ik schrijf me in!

Het Food Export Forum wordt georganiseerd met de steun van FIT en in samenwerking met Green Seed.