Barry Callebaut ziet het groots in België

06.07.2021

Barry Callebaut ziet het groots in België

Made in Belgium

De roze Ruby chocolade van Barry Callebaut? Die werd mee ontwikkeld in het Oost-Vlaamse innovatiecentrum van Wieze, de grootste chocoladefabriek ter wereld. Dit najaar plant de chocoladereus de opening van haar nieuwe distributiecentrum in Lokeren. Dat distributiecentrum wordt ook het grootste centrum voor chocolade.

Nu kondigt de chocoladeproducent de overname aan van Europe Chocolate Company, een B2B chocoladebedrijf uit het Antwerpse. ECC maakt chocoladespecialiteiten en -decoraties zoals staafjes, krullen, stukjes, blaadjes, schilfers voor andere bedrijven. 

Door de overname kan Barry Callebaut beter inspelen op de groeiende vraag van voedingsproducenten naar uiterst specifieke chocoladespecialiteiten en -decoraties. Door haar flexibele productieproces kan ECC tal van klanten zoals koekjesfabrikanten, bakkerijen, zuivelbedrijven, ijsproducenten, zoetwarenfabrikanten en cateringbedrijven, bevoorraden.

De expertise achter donuts

Vooral de unieke knowhow van ECC spreekt Barry Callebaut heel hard aan. “Denk bijvoorbeeld aan een donut. Tegenwoordig bestaan die in heel wat smaken zoals donkere, witte en Ruby chocolade. Nu gaat dat zelf een stapje verder: de afwerking van een donut is heel belangrijk en vraagt om de nodige expertise om dat te kunnen produceren”, zodus Wim Debets, Vice President Food Manufacturers Western-Europe bij Barry Callebaut.

Eric Van Tichelen, Managing Director van ECC, voegt daaraan toe: “Ik ben heel trots op wat we hebben opgebouwd. Bijna dertig jaar geleden zijn we van nul begonnen met het maken van gespecialiseerde chocoladeproducten. Door de Barry Callebaut Group te vervoegen kan ECC sneller groeien. Dankzij het omvangrijke verkoopnetwerk zullen we nieuwe klanten en nieuwe markten bereiken en zo onze unieke waardepropositie nog beter beklemtonen.”

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
Concurrentiekracht
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks
Tags: 
food.be snacks