Bier van Brouwerij Cornelissen steekt Atlantische Oceaan over

24.11.2020

Export is de motor van de groei van de Belgische voedingsindustrie. De Limburgse Brouwerij Cornelissen bouwt al 5 jaar lang haar exportstrategie uit. Na Azië volgt nu ook de uitvoer naar de Verenigde Staten, met hun Limburgse Witte op kop: “Wereldwijd worden onze witbieren het meeste geëxporteerd”, laat de brouwerij weten. Kunnen de bieren van de brouwerij de Amerikanen nu ook bekoren?

Bier van Brouwerij Cornelissen steekt Atlantische Oceaan over

Containers met 40.000 liter bier klaar voor de oversteek

De familiebrouwerij Cornelissen brouwt al meer dan 160 jaar bier. Nu zet de brouwerij al 5 jaar lang in op export. Na Azië is Brouwerij Cornelissen rijp om een volledig nieuwe markt te verkennen: de Verenigde Staten. Na een administratieve rompslomp dat twee jaar aanhield, zijn de eerste containers met een inhoud van 40.000 liter bier de oversteek aan het maken.

Pax Pils, Limburgse Witte en fruitbieren in Amerikaanse rekken

Door de coronacrisis zijn er heel wat horecazaken dicht en is de verkoop van alcohol er beperkt. Maar de VS zit bijvoorbeeld niet in een lockdown zoals wij in België kennen. In een eerste fase mikt de brouwerij op het uitvoeren van 150.000 à 200.000 liter bier. Het volledige bierassortiment kan je terugvinden in de Amerikaanse winkelrekken en horeca: van Pax Pils tot Limburgse witte en fruitbieren. Vooral de vraag naar fruitbier neemt er toe. Maar hét pronkstukje van de brouwerij is de Limburgse Witte, die steekt er wereldwijd met kop en schouder uit.

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Ontdek wat onze 3 nieuwe content formats voor jou kunnen betekenen

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
Concurrentiekracht
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks
Tags: 
food.be snacks