CETA infosessie op maat van voedingssector - 25 september 2017

05.09.2017

Weldra zal CETA, het vrijhandelsakkoord tussen Canada en de Europese Unie, in werking treden. In eerdere nieuwsartikels berichtten wij al over de opportuniteiten en praktische gevolgen van dit akkoord, onder andere de verplichte aanvraag van een ‘registered exporter’ (REX) nummer.

VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen) en ICC (International Chamber of Commerce) organiseren op 25 september een seminarie rond de voordelen, die u als ondernemer uit dit akkoord kan halen.

Na een korte algemene inleiding wordt het seminarie opgesplitst in 3 workshops, oa rond de opportuniteiten voor de agrofood sector. FEVIA werkte mee aan het bepalen van de onderwerpen en de selectie van internationaal erkende experts, zodat dit een workshop wordt met veel waardevolle en praktische informatie voor onze sector.

De volgende sprekers komen hun expertise delen:

  • Daniel Van Schoot, Economist (NL)
  • Aude Mahy, Benelux Food & Beverages Expert (B)
  • Peter Kirby, Canada Trade & Food Regulatory Expert (CAN)
  • Bert Gevers, Customs & International Trade Expert specialized in Food and Beverages (B)

Zij gaan in op de volgende onderwerpen:

  • Economic consequences of CETA for the Belgian agro-food sector
  • The Requirements: Selling Food in the Canadian Market
    • Keys to getting your products ready for the Canadian market
    • Regulatory revisions coming: Safe Food for Canadians Act
  • The Rules: Free Trade in the Vast Majority of Food
    • Overview of Canadian and EU tariff reductions
    • Rules of origin for food products
    • Sanitary and phyto-sanitary measures
    • Geographic Indicators
    • Timing of provisional implementation of CETA
  • The Exceptions: Trade Still Restricted in Certain Areas (25’)
    • Canada’s Poultry and Egg markets remain closed
    • Huge increase in EU quotas for cheese in Canada
    • EU concessions on Canadian seafood
    • Increased access to EU for Canadian Beef, Pork and Veal
    • EU TRQs for non-qualifying processed foods, pet food, confectionary and high sugar content food

Uiteraard sluit het seminarie af met een receptie, zodat u kan netwerken met de Belgische en Canadese deelnemers uit de private en publieke sector. Indien u zaken doet met Canada of dit overweegt, mag u dit seminarie dus niet missen!

Voor meer info en inschrijven, klik hier