De Energie Wegwijzer: jouw lichtpunt in deze donkere dagen

08.11.2022

De huidige, zeer hoge energieprijzen zorgen voor een nooit geziene energiecrisis. Met een nieuwe online wegwijzer wil Fevia haar leden helpen om nog slimmer om te gaan met energie. Je vindt hier zowel de directe steunmaatregelen waarvoor Fevia ijverde bij de verschillende regeringen, als concrete tips & tricks om energie te besparen. En je ontdekt ook de initiatieven en events waarmee we van jou een echte energenie maken!

Steunmaatregelen

De online wegwijzer geeft je een handig overzicht van de directe energiemaatregelen. Zowel op federaal, Vlaams als op Waals niveau. Welke steun bestaat er en hoe kan ik die aanvragen? De antwoorden vind je op de Energie Wegwijzer.

Tips & tricks om energie te besparen

Hoe kan ik als bedrijf eenvoudig een positieve impact hebben op mijn energiefactuur? 11 tips helpen je op weg. Die zullen we regelmatig aanvullen, dus kom zeker nog eens kijken. 

EFES-project: energie besparen voor kmo’s

Het EFES-project is één van de events waarmee we jou tot een echte energenie omtoveren. Meer weten of de inhoud van het project, hoe je als kmo in aanmerking komt en wat het jou opbrengt? Hierzo!

Lerend netwerk

Wil je een versnelling hoger schakelen?    Tijdens het lerend netwerk kijken bedrijven niet naar morgen, wel naar 2030 en zelfs verder. Hoe kunnen we onze processen CO2-vrij maken? Welke technologieën zijn daarvoor nodig en zijn deze wel aangepast aan de praktijken van de voedingsbedrijven? Deelnemers bepalen zelf de inhoud en leren van elkaar. Schrijf je als de bliksem in voor ons derde lerend netwerk.