De Greener Packaging Awards 2017 zitten erop! En de winnaars zijn …

06.12.2017

Op 23 november 2017 reikten VAL-I-PAC en Fost Plus voor de vierde keer de Greener Packaging Awards uit. Er waren opnieuw heel wat inspirerende voorbeelden van verpakkingen. Onder meer Kellogg’s viel hierbij in de prijzen.

Wat is de Greener Packaging Award?

Deze awards worden uitgereikt door Val-I-Pac en Fost Plus en worden georganiseerd in samenwerking met onder meer FEVIA. Ze belonen bedrijven die bij het ontwerp van hun verpakking hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Er zijn 3 categorieën van prijzen: preventie door vermindering van het gewicht en/of  volume van de verpakking, circulaire economie en vermindering van verspilling van het product. Daarnaast wordt nog een grote winnaar bij “huishoudelijke verpakkingen” en een grote winnaar “bedrijfsmatige verpakkingen” gekozen. Voor het eerst werd dit jaar bovendien een publieksprijs uitgereikt.

Winnaar in de categorie ‘Preventie door  vermindering van het gewicht en/of  volume van de verpakking’: Kellogg’s met One more can

Door gebruik te maken van dunner golfkarton en uitsparingen in het karton kunnen er nu 19 Pringles-verpakkingen in 1 kartonnen doos van hetzelfde formaat in plaats van 18. Het resultaat is 5 % minder opslagruimte voor de palletten met afgewerkt product en zelfs 25 % minder voor de palletten met lege dozen. Er is ook minder transport nodig: 268 minder trucks op de weg voor de aanlevering van het verpakkingsmateriaal en 748 minder trucks voor de gevulde dozen. Veel impact door een ogenschijnlijk simpele oplossing.

Andere winnaars

De andere winnaars zijn :

  • Categorie ‘Circulaire economie’: de Lenor fles van Procter & Gamble
  • Categorie vermindering van verspilling: de Topseal van Delhaize
  • Grote winnaar huishoudelijke verpakkingen: L’Oréal met Biotherm Biosource verpakkingen
  • Grote winnaar bedrijfsmatige verpakkingen: Proteus Smart Display
  • Publieksprijs: Natural Branding bij Delhaize

Meer inspiratie

Meer uitleg over de winnaars en nog meer inspiratie kan u vinden op de website van de Greener Packaging Awards, waar ook de genomineerden en alle andere deelnemende verpakkingen in de verschillende categorieën worden voorgesteld.

Ook meedoen?

De awards worden om de 2 jaar uitgereikt. In 2019 zal u dus ook uw kandidatuur kunnen indienen.