Deadline coronapremies: 30 juni 2020

24.06.2020

Eerder informeerden we je al over de Vlaamse hinderpremie en de compensatiepremie. Bedrijven die hierop een beroep willen doen, moeten die ten laatste op 30 juni 2020 aanvragen.

Hinderpremie en compensatiepremie

Door de maatregelen in het kader van de coronacrisis (zoals sluiting van horeca winkels en evenementen) moesten vele handelszaken verplicht sluiten. Voor hen voorzag de Vlaamse regering in een hinderpremie.
Daarnaast zijn kleine voedingsbedrijven en -zaken geconfronteerd met serieuze omzetverliezen door het wegblijven van het cliënteel. Door blijvend aandringen van Fevia Vlaanderen en een aantal subsectoren, kondigde minister van werk Hilde Crevits begin april een compensatiepremie van 3000 euro aan voor ondernemers die minimum 60% omzetverlies hebben. 

De deadline voor de aanvraag van de hinderpremie en de compensatiepremie nadert: met name 30 juni 2020. Je kunt die premies aanvragen via de website van Vlaio.

Aanvullende ondersteuningspremie

Na de opening van de horeca begin juni, bleek dat de beperkende maatregelen voor vele bedrijven nog steeds een impact hebben op hun omzet, waardoor de Vlaamse regering voorzag in een aanvullende ondersteuningspremie van 2000 euro.

De bijkomende ondersteuningspremie kun je nog niet aanvragen, dit zal waarschijnlijk in de 2de helft van juli mogelijk zijn. Deadline voor die aanvraag is 15 augustus. Wil je een mail ontvangen van zodra je de premie kunt aanvragen? Schrijf je in op de corona update van Vlaio.