Deze week in de media

05.02.2019

Wekelijks vatten we voor u samen hoe de stem van de Belgische voedingsindustrie in de media aan bod kwam. Ontdek hieronder de meest markante quotes.

Brexit

Op 29 maart treedt het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. De kans dat de uittreding gebeurt via een harde Brexit is nog steeds reëel. Groot-Brittannië is de vierde grootste exportmarkt voor de Belgische voedingsindustrie. Nicholas Courant, woordvoerder van Fevia, licht in een interview met Radio 1 de mogelijke impact toe van een harde Brexit voor voedingsbedrijven. Extra aanwervingen bij FAVV en Douane zijn nodig om lange wachtrijen aan de grenzen te vermijden.

VRT | Voedingsindustrie ongerust over harde brexit: "Onduidelijkheid is groot probleem, je kunt je maar beperkt voorbereiden" | 1 februari

Fevia reageert op The Lancet rapport

Fevia was in het kader van een recent rapport (The Global Syndemic of Obesity, Undernutrition, and Climate Change) in The Lancet te gast in een debat van BX1, samen met Olivier De Schutter, mede-auteur van het rapport, Jean Nève van de Hoge Gezondheidsraad. Anne Reul, secretaris-generaal van Fevia Wallonie lichtte toe dat Fevia de ongenuanceerde manier betreurt waarop de rol van de voedingsindustrie aan bod kwam in het rapport. De sector werkt al jaren aan oplossingen die er vandaag voor zorgen dat bijvoorbeeld het voedingsaanbod meer evenwichtiger is. Die positieve evoluties komen vanuit een constructieve samenwerking tussen industrie, overheden en andere partners. Fevia roept de overheden dan ook op om te vertrekken van een health-in-all-policies aanpak, die complexe uitdagingen zoals overgewicht bekampt met een allesomvattend plan rond voeding en gezondheid.

BX1 | Obésite, malnutrition est climat : tout est lié | 31 januari

Nieuwe richtlijnen voor gezonde broodjes in Vlaamse scholen

Op 29 januari lanceerden Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits en Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen een gids met nieuwe, concrete richtlijnen voor gezonde broodjes op school, waarin Fevia Vlaanderen in werd betrokken. De nieuwe richtlijnen voor lekkere broodjes op scholen mikken volop op variatie en geven leerlingen meer informatie over de samenstelling van een gezond lunchaanbod om de gezonde keuze te maken.

Boerenbond | Gezonde broodjeslunch op school | 31 januari

Vilt | Nieuwe richtlijnen voor gezonde broodjes op school | 29 januari

*Wegens auteursrechten is het Fevia niet toegestaan om artikels te delen.