Een winnaar van de FEVIA innovatiewedstrijd brengt zijn product op de markt

14.02.2017

Eén van de winnaars van de innovatiewedstrijden van FEVIA heeft beslist zijn product op de markt te brengen. Het product dat gelanceerd wordt, is een frikandel op basis van linzen, nl. de "Lenticadelle". Na het winnen van de publieksprijs vorig jaar, heeft een team van jonge studenten beslist om een stapje verder te gaan en hun product te commercialiseren. De wedstrijden bewijzen dat dit een springplank is voor jongeren die wensen te werken in de voedingsindustrie.

Lenticadelle, een frikandel op basis van linzen die bij iedereen in de smaak zal vallen en niet enkel bij vegetariërs !

De Belgische voedingssector biedt veel kansen voor jongeren die zich lanceren op professioneel vlak. Daarom organiseert FEVIA innovatiewedstrijden. Zo kunnen jongeren kennis maken met de ontwikkeling van duurzame en innoverende voedingsproducten en zo worden zij gemotiveerd om te kiezen voor een carrière in de voedingsindustrie. In 2016, won een studententeam van de "Haute-Ecole de Louvain en Hainaut" de publieksprijs van de innovatiewedstrijden van FEVIA met het product "Lenticadelle", een frikandel op basis van linzen en andere groenten. Sinds deze prijs, proberen deze jonge studenten hun Lenticadelle voor te stellen aan consumenten, en mensen uit de sector om ze uiteindelijk aan te bieden in frituren. Het team stelt zijn vegetarische frikandel voor als "een gezonde, smakelijke en vegetarische snack".

Ontdek de video die FEVIA maakte van de Lenticadelle hieronder: 

Lees ook de meest recente persartikels die deze maand over de Lenticadelle verschenen:  Metrotime.be, Rtbf.beFlair.be, L'avenir.net, Dhnet.be

Save the date! De prijsuitreiking van de innovatiewedstrijden van FEVIA zal dit jaar doorgaan op 26 april in Kasteel Terblock in Overijse. U vindt meer informatie op onze website hier.

Om meer te weten te komen over de innovatiewedstrijden van FEVIA, neem een kijkje op www.feviatrophies.be