Exportboost-activiteiten Fevia Vlaanderen najaar 2018 – voorjaar 2019

19.06.2018


In het kader van het structureel partnerschap met Flanders Investment & Trade (FIT), organiseert Fevia Vlaanderen onder de noemer “Exportboost” een reeks exportgerelateerde activiteiten rond bepaalde landen of thema’s. Ontdek wat we nog in petto hebben in het najaar 2018!

Dit jaar organiseerde Fevia Vlaanderen al een eerste workshop rond “Export Basics, of hoe begin je aan export”, namen we samen met een uitgebreide voedingsdelegatie deel aan de FIT-groepszakenreis naar Vietnam onder leiding van minister-president Bourgeois en stonden we drie dagen lang op de FIT-exportbeurs met een interactieve stand over de Vlaamse voedingsindustrie. Over dit laatste gebeuren leest u meer in een apart artikel 

Daarnaast co-organiseerden we samen met FIT twee interessante én druk bijgewoonde seminaries: een rond export van voedingsproducten naar Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten en een over de uitdagingen en opportuniteiten van de voedingsindustrie in India + mogelijkheid tot 1-op-1 gesprekken met 3 Indiase aankopers en 1 Indische retailer.     

Maar ook dit najaar staan er interessante activiteiten op het programma. Zo starten we met een heus China-programma. Dit interactief leertraject voor een 20-tal bedrijven bestaat uit 3 intensieve workshops en een 5-daagse zakenreis naar China. Dit programma is wel voorbehouden voor de Fevia-leden.

Op SIAL in Parijs kan u opnieuw deelnemen aan 1-op-1 meeting met experten inzake retail en food service van verschillende landen. Nog op SIAL organiseert Fevia Vlaanderen een tweede workshop “Export Basics – focus op beurzen”. En waar kan dit beter dan op een van de grootste voedingsbeurzen in Europa…. Op 10 oktober ten slotte organiseert Fevia Vlaanderen een exportboost-sessie rond “Handel doen met het VK na de brexit”.      

Een handig overzicht van de Exportboost-activiteiten voor dit najaar en de al bevestigde activiteiten voor 2019 vind je hier

Interesse in één of meerdere van deze activiteiten? Hou alvast onze wekelijkse nieuwsbrief en mailings in de gaten. 

Ben je nog niet opgenomen in onze exportboost-mailinglijst en wil je de uitnodigingen voor de Exportboost-sessies ontvangen? Geef dan zeker een seintje.