Fevia Datatool: een woordje uitleg

01.03.2021

Via jouw bedrijfspagina op food.be en tal van andere tools helpt Fevia jouw bedrijf promoten bij een professioneel publiek in binnen- buitenland. Met de nieuwe Fevia Datatool maken wij het jou zo eenvoudig mogelijk om jouw bedrijfsgegevens op food.be up to date te houden. Je vindt hieronder meer uitleg over het gebruik van de tool.

Wat is de Fevia Datatool?

De Fevia Datatool is een online tool voor het beheer van jouw bedrijfsgegevens in de Fevia database.
Fevia gebruikt de gegevens van haar leden voor dienstverlening en externe promotie. In het verleden vroegen wij onze leden hun bedrijfsgegevens te actualiseren via een jaarlijkse databevraging, zodat wij de meest recente gegevens konden publiceren in de “Food.be Directory”.

Waarom werd de tool in het leven geroepen?

Het verwerken van deze gegevens was een arbeidsintensief proces en had als nadeel dat de actualisatie maar één keer per jaar gebeurde. Daarom ontwikkelde Fevia deze online datatool. Elk bedrijf kan via deze tool op eender welk moment zijn gegevens aanpassen. Een nieuwe website of brochure? Een nieuw logo of product? Nieuwe beursmedewerkers of nieuwe exportmarkten die je hebt aangeboord? Je kan het meteen in de Fevia Datatool ingeven en de gegevens worden automatisch opgenomen in ons databeheersysteem. 48 uur later zijn de aanpassingen ook zichtbaar op de website www.food.be.

Wie heeft toegang tot de datatool?

De contactpersoon van elk bedrijf heeft toegang tot de datatool. De toegang tot het account van jouw bedrijf is verbonden met het mailadres van de contactpersoon. Bij een eerste aanmelding moet je een paswoord creëren. Dit hou je goed bij voor toekomstige aanmeldingen op www.feviadatatool.be.

Waarom moet jouw bedrijf haar gegevens actualiseren? 4 redenen!

1.     Food.be zet jouw bedrijf internationaal op de kaart

Via de food.be website en social media accounts versterken we het imago van Belgische voeding en dranken en promoten we jouw bedrijf en jouw producten bij een internationaal bezoekerspubliek van importeurs, distributeurs, retailers en food professionals. De website heeft gemiddeld 15.000 maandelijkse bezoekers. Het voorbije jaar hebben de nieuwe pagina’s voor beurzen en missies veel succes gehad. Dit jaar sturen we meer knappe verhalen uit de sector de wereld in, onder meer via een periodieke nieuwsbrief. Hiermee zullen we ons doelpubliek nog beter bereiken.

2.    Hoe meer informatie, hoe meer opportuniteiten voor jou

In onze database zien wij welke bedrijven naar welke landen exporteren of dat zouden willen, dus wie mogelijk geïnteresseerd is in een event, missie of staatsbezoek. We zien welke contactpersonen voor voedingsbeurzen we moeten aanschrijven voor jouw bedrijfspagina in de beursbrochures. Wij kunnen antwoord geven op de vele vragen die we krijgen van organisaties en bedrijven uit binnen- en buitenland, zoals “Welke bedrijven exporteren naar China?”, “Welke bedrijven produceren biologische producten?”, “Welke bedrijven werken met cacao?”. Hoe meer informatie, hoe beter we mogelijke zakenpartners naar jou kunnen leiden of je op opportuniteiten kunnen wijzen.

3.    Hoe meer details, hoe hoger je verschijnt bij de zoekresultaten

Je kan je pagina extra aantrekkelijk maken met je bedrijfslogo, een catchy omschrijving van je bedrijf en je producten, smaakmakende foto’s en aantrekkelijke brochures. Deze teksten en bestanden kan je allemaal in de Fevia Datatool opladen. In de tool kan je ook alle details rond je producten ingeven: tot welke productcategorie behoren ze, zijn ze halal of kosher, vegetarisch of veganistisch, gaat het om gekoelde of ingevroren producten, … ? De zoekfuncties zijn op deze criteria gebaseerd. Hoe meer details je in de tool ingeeft, hoe meer jouw bedrijf zal verschijnen bij de zoekresultaten! Ook de zoekfunctie “exportbestemming” is erg populair, dus geef ook goed aan naar welke landen je al exporteert.

4.   Zodat wij je meest recente gegevens kunnen publiceren in de Food.be Directory

In samenwerking met mediapartner ELMA publiceren we jaarlijks een Food.be Directory, met een overzicht van de bedrijfsgegevens van onze leden. Het gaat hier enkel om de gegevens die publiek beschikbaar zijn op de food.be website. Zorg dat we de meest recente gegevens van jouw bedrijf kunnen publiceren, ga snel aan de slag met de Fevia Datatool!

Heb je nog vragen? Contacteer Isabelle Jacquet, onze Database Administrator.