Fevia Fonds voor Voeding en Welzijn lanceert nieuwe projectoproep

14.12.2017

Samen met de Koning Boudewijnstichting helpt Fevia kinderen en jongeren op weg naar een gezonde levensstijl via het Fevia Fonds voor Voeding en Welzijn. Het Fevia Fonds financiert hiervoor projecten in heel België die evenwichtige voeding en voldoende beweging aanmoedigen. Achter elk project dat steun ontvangt schuilt een buurtorganisatie, jeugd- en sportclub of school die zich inzet voor kinderen en jongeren met verschillende achtergronden. Het Fevia Fonds lanceert nu een oproep om nieuwe projecten op te starten.

Wat is het doel van een project van het Fevia Fonds voor Voeding en Welzijn?

Kinderen en jongeren aanmoedigen om gezonder te leven en voldoende te bewegen binnen een bepaalde omgeving. Op lange termijn willen we hiermee gedragsveranderingen helpen creëren. Van een actieve speelplaats, een loopparcours, een moestuin tot evenwichtige kookworkshops: ideeën genoeg om jongeren zin te geven in een gezonde levensstijl.

Aan wie is de oproep gericht?

De oproep richt zich naar duurzame projecten die zowel een gezond voedingspatroon als voldoende lichaamsbeweging promoten binnen een specifieke omgeving in België. Dat kunnen dus zowel scholen, lokale organisaties als gemeentes zijn. Kinderen en/of jongeren worden betrokken bij het initiatief door bijvoorbeeld deel te nemen aan opzet, uitwerking, evaluatie. Het project wordt bij voorkeur uitgewerkt in partnerschap tussen verschillende organisaties die gezonde voedingsgewoonten en lichaamsbeweging bevorderen.

Hoe dien je een kandidatuur in?

Deze instructievideo legt je eenvoudig uit hoe een kandidatuurdossier in te dienen:

 

Bij goedkeuring van een dossier door een onafhankelijke jury biedt het Fonds begeleiding bij de uitwerking van de projecten. Meer informatie over hoe je kandidatuur indienen en de exacte selectiecriteria vind je terug op de website van de Koning Boudewijnstichting.

Meer info over de bestaande projecten ondersteund door het Fevia Fonds

Dankzij het Fevia Fonds hebben in 12 jaar tijd, reeds 112 projecten meer dan 100.000 kinderen en jongeren kunnen helpen met meer dan 600.000 euro ondersteuning van Fevia. Het Fevia Fonds verleent dit jaar nog 50.000 euro steun aan 11 nieuwe projecten. Voor meer info: klik hier

Maak kennis met de mooie projecten gesteund door het Fevia Fonds via de video’s

Voor meer info over het Fevia Fonds voor Voeding en Welzijn beheerd door de Koning Boudewijnstichting en de projecten, bezoek www.kbs-frb.be