Fier op lekkers van hier. Jij ook?

08.06.2021

Hilde Crevits, Vlaams minister van Economie, Landbouw en Voeding, gaf op 7 juni de aftrap voor een initiatief dat onze lokale voeding in de kijker zal zetten. Fevia Vlaanderen werkt hieraan mee, want ook  onze verwerkte voeding en dranken zijn lokaal! Ook fier op je lokaal product? Word #AmbassadeurLekkervanbijons!

Voedsel verbindt boer en burger
 

Vlaams minister Hilde Crevits bracht in september vorige jaar al alle sectorverenigingen en federaties rond de tafel met één doel: lokale voeding op de kaart zetten zoals dat nog nooit eerder werd gedaan. Vier doelstellingen staan voorop: fierheid voor lokale voeding aanwakkeren, voorkeur voor deze producten, de herkenbaarheid van het lokale product verhogen en zowel de consument als de professional bewuster doen kiezen voor producten van bij ons.

 

De volledige Vlaamse voedingsketen – van primaire productie tot kleinhandel; van verwerking tot korte keten en horeca – schaart zicht achter het initiatief en onderschrijven een charter “Voedsel verbindt boer en burger”. De komende maanden zal er o.a. ingezet worden op het werven van ambassadeurs, het uitwerken van educatieve projecten en de maand van lokale voeding. Dit is evenwel geen eenmalige actie, het is de aftrap van een project dat we op lange termijn willen doorzetten. 

Ook verwerkte voeding is lokaal! 

Fevia Vlaanderen werkte mee aan dit initiatief en is ambassadeur van lekker van bij ons.

Waarom…? Omdat onze voedingsbedrijven de eerste afzetmarkt zijn voor de kwalitatieve producten die onze landbouwers produceren, maar dat we ons als burger/consument vaak niet bewust zijn van deze nauwe verwevenheid tussen de Vlaamse landbouwers en voedingsbedrijven. Wij willen de burger tonen dat ook heel wat verwerkte voedingsproducten lokale, Belgische/Vlaamse producten zijn. Dat ze dus gemaakt zijn met landbouwgrondstoffen en ingrediënten van bij ons, vervaardigd in een van de vele Vlaamse voedingsbedrijven door mensen die er met passie en toewijding aan werken. We willen dat consumenten en burgers ook fier zijn op de lokale verankering van de vele verwerkte voeding en dranken waarmee we hier uitblinken!

Een aantal enthousiaste voedingsbedrijven en Fevia-leden zijn alvast al #AmbassadeurLekkervanbijons:

Wil jij ook ambassadeur worden en je fierheid over je voedingsproduct van hier delen? Dat kan! Registreer hier