Food bikers on the road: een sportverslag

02.10.2023

Op 3 september was het zover: de eerste editie van de ‘Food bikers on the road’ vond plaats. En het liep op wieltjes! De zon was van de partij, en ze straalde neer op onze bikers die hopelijk ook hun kuiten hadden ingesmeerd. Samen zouden ze de Tiegemberg en de Kwaremont trotseren en 60 kilometer glooien doorheen de Vlaamse Ardennen.

Ons sportieve initiatief had drie doelen. Eerst en vooral wilden we elkaar op een ontspannen en sportieve manier ontmoeten en netwerken. Daarnaast wilden we ook aantonen hoe evenwichtige voeding en voldoende beweging samen bijdragen aan een gezonde levensstijl. Tot slot wilden we de goede samenwerking tussen Rikolto, Alimento en Fevia onderlijnen, en daarbij ook Gusto Sportivo nog eens op de kaart zetten.

Wij willen alle aanwezige CEO’s bedanken voor de aangename en inspirerende ervaring, waarbij we niet alleen samen sportten, maar ook uitgebreid hebben kunnen bijpraten. Het mooie weer, de leuke locatie, de prachtige landschappen en de goede sfeer maakten het plaatje compleet. Wij vroegen enkele deelnemers naar hun hoogtepunt van de dag: 

Bert Wallyn (Rikolto): Samen bewegen, met ruimte voor informele gesprekken, maakte dat we echt konden verbinden met elkaar, zonder agenda's die soms tussen de mensen op vergadertafels liggen. Ik heb gepraat over fietsvakanties, hoe we sportmomenten in drukke agenda's krijgen, hoe sportief de schoondochter is ... En natuurlijk ook over ons werk met Rikolto en de uitdagingen in de voedingssector. Heel fijn om dit via een langdurige samenwerking tussen Fevia, Alimento en Rikolto te kunnen opzetten vanuit Gusto Sportivo. Met de ambitie om niet alleen de lekkerste, maar ook de sportiefste sector te zijn, met deze gedeelde vraag in ons achterhoofd: Wat eten we morgen?  

​​​

Anthony Botelberge (Voorzitter Fevia & CEO Frigilunch): Het was een enorm genoegen om hier vandaag aanwezig te zijn met deze toffe mensen. Het was heel verbindend, zeker een moment om aan netwerking te doen, maar dan in een prachtig uniek kader. De organisatie was ronduit perfect! 

Frank Roseau (CEO Avieta): Ik vond het een echte meerwaarde om elkaar eens in een andere omgeving te zien, gewoon op de fiets praten met collega’s, was voor mij echt een vernieuwende ervaring. Een heel erg leuk event, volgend jaar moet je zeker mee komen fietsen!

Bart Buysse (CEO Fevia): De bedoeling is eigenlijk om elkaar te ontmoeten in een losse sfeer. Als CEO’s uit de sector hebben we vandaag het goede voorbeeld gegeven en bewogen, dat hoort bij een gezonde levensstijl. Je leert elkaar ook op een persoonlijke manier kennen in een idyllisch kader.

Leo Borms (CEO La Confiance): Leuke manier om je collega’s te leren kennen in een andere omgeving. Tijdens het fietsen merk je dat zij voor dezelfde uitdagingen staan, en dat toont aan dat we ons moeten verenigen om krachtig te zijn en solidair tot oplossingen te komen voor onze hele mooie voedingsindustrie. Samen staan we sterker!

 

Kortom, uit de vele lovende reacties leiden we af dat we onze fietsdoelen behaald hebben. Daarom spreekt het ook voor zich dat er nog edities zullen komen van ‘Food bikers on the road’. De volgende editie wordt voorzien voor mei 2024 en maken we nog grootser en toegankelijker. Meer info volgt! In de tussentijd kan je alvast een beetje opwarmen…