food.be snacks: bite-size nieuwtjes van onze leden

12.01.2021

De Belgische voedingsindustrie is een vat vol prachtige verhalen en die zetten we ook deze week in de kijker met de food.be snacks: een reeks vol hapklare verhalen rond nieuwe investeringen, inspirerende innovaties, duurzame oplossingen, (internationale) erkenningen en meer van dat lekkers. Op het menu van deze week: Brouwerij De Halve Maan en FrieslandCampina. Laat ze je smaken!

Brugse Zot zet nieuwe bottelarij ludiek in de kijker

Rij je Brugge binnen of buiten ter hoogte van de afrit N31? Let dan goed op, want boven de weg bengelt er een nar, de Brugse zot om precies te zijn. Met die ludieke verwelkoming zet brouwerij De Halve Maan de bouw van haar nieuwe bottelarij in de kijker. “We hopen tegen de zomer de eerste flesjes van de band te rollen”, vertelt CEO Xavier Vanneste.

Lees meer

FrieslandCampina investeert in Aalterse productielijn voor 100% gerecycleerde PET-flessen

FrieslandCampina investeert fors in een hoogtechnologische en duurzame rPet-lijn voor haar vestiging in Aalter. Hierdoor wordt ze de eerste zuivelproducent in België die 100% recycleerbare flessen introduceert. De Oost-Vlaamse fabriek, die dagelijks omgerekend ongeveer 1.500.000 flessen melkdranken verwerkt, zoekt dankzij deze investering ook een 20-tal extra medewerkers.

Lees meer

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Ontdek hier wat onze 3 nieuwe content formats voor jou kunnen betekenen