food.be snacks: bite-size nieuwtjes van onze leden

09.03.2021

De Belgische voedingsindustrie is een vat vol prachtige verhalen en die zetten we ook deze week in de kijker met de food.be snacks: een reeks vol hapklare verhalen rond nieuwe investeringen, inspirerende innovaties, duurzame oplossingen, (internationale) erkenningen en meer van dat lekkers. Op het menu van deze week: Griffith Foods en Danone. Laat ze je smaken!

Griffith Foods investeert 3 miljoen in Herentals

In Herentals vind je de Europese hoofdzetel van Griffith Foods, een producent in kruidenmengelingen, sauzen, marinades en coatings. Griffith Foods plaatst innovatie en haar Food Heroes voorop en investeert daarom 3 miljoen euro in de duurzame uitbreiding van haar Kempense productiesite. De site in Herentals dient bovendien als thuisbasis voor de verdere uitvoer naar Oost-Europa.

Griffith Foods investeert 3 miljoen in Herentals

Lees meer

Danone lanceert eerste yoghurtpotje van gerecycleerd plastic

De kersverse Factory of The Future winnaar stelt met trots haar nieuwste innovatie voor: het potje van Light & Free Fruit-yoghurt, dat uit PET-plastic bestaat, bevat nu 30% gerecycleerd plastic (rPET). Hiermee is Danone goed op weg om tegen 2025 al haar verpakkingen 2025 recycleerbaar, herbruikbaar en composteerbaar te maken.

Danone stelt eerste yoghurtpotje voor van gerecycleerd plastic

Lees meer

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Ontdek hier wat onze 4 content formats voor jou kunnen betekenen