food.be snacks: bite-size nieuwtjes van onze leden

20.10.2020

De Belgische voedingsindustrie is een vat vol prachtige verhalen en die zetten we ook deze week in de kijker met de food.be snacks: een reeks vol hapklare verhalen rond nieuwe investeringen, inspirerende innovaties, duurzame oplossingen, (internationale) erkenningen en meer van dat lekkers. Op het menu van deze week: AB InBev, Inex en FrieslandCampina. Laat ze je smaken!

AB InBev brouwt jaarlijks 30 miljoen Leuvense pintjes op zonne-energie, schol!

Brouwerij AB InBev en Luminus installeerden met de hulp van 269 particuliere, lokale investeerders 2.117 zonnepanelen op het dak van de Leuvense Stella Artois-brouwerij. Dat is goed voor een productie van bijna 30 miljoen 25cl pintjes per jaar. Dit komt overeen met het jaarverbruik van ongeveer 150 gezinnen of de productie van bijna 30 miljoen 25cl bierflesjes per jaar.

Lees meer

Groeimelk Bambix van Inex zet eerste stapjes op Chinese markt

China is de tweede grootste overzeese exportmarkt voor Belgische voeding en dranken. Een markt met veel opportuniteiten, maar zeker geen evidente. In november maakt het Oost-Vlaamse zuivelbedrijf Inex met haar groeimelk Bambix via Alibaba haar intrede op de Chinese markt.

Groeimelk Bambix van Inex zet eerste stapjes op Chinese markt

Lees meer

Wereldvoedseldag: FrieslandCampina doneert opnieuw aan de voedselbanken

Belgische voedingsbedrijven schenken jaarlijks meer dan 10 miljoen maaltijden aan organisaties die voedselhulp voorzien voor wie dat hard nodig heeft. Op #WorldFoodDay doneerde FrieslandCampina 20.000 zuivelproducten aan de Belgische Federatie van Voedselbanken. Hierdoor kunnen duizenden gezinnen geholpen worden.

Lees meer

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Ontdek hier wat onze 3 nieuwe content formats voor jou kunnen betekenen