Wereldvoedseldag: FrieslandCampina doneert opnieuw aan de voedselbanken

16.10.2020

Voldoende voedzaam eten is helaas niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend. En als gevolg van de pandemie moet een recordaantal Belgen bij de voedselbanken aankloppen. Daarom doneert FrieslandCampina vandaag opnieuw meer dan 20.000 zuivelproducten aan de Belgische Federatie van Voedselbanken. Hierdoor kunnen duizenden gezinnen geholpen worden.

Vraag om voedselhulp neemt toe

Honger lijkt voor veel mensen misschien een ‘ver-van-je-bed’ show. Maar niets is minder waar. Globalisering, urbanisatie, klimaatverandering en politieke geschillen dragen allemaal bij aan een situatie waarin wereldwijd miljarden mensen lijden onder een gebrek aan voedselzekerheid. Dit lijkt voor velen van ons misschien veraf, maar ook in België lijden steeds meer mensen aan honger. Bovendien duwt de coronacrisis spijtig genoeg meer en meer mensen in armoede. Bijna 200.000 mensen per maand zijn genoodzaakt een voedselpakket op te halen om te kunnen overleven, een stijging van 15 procent in vergelijking met 2019.

Stilstaan bij voedselzekerheid

Wereldvoedseldag, oftewel ‘World Food Day’, is sinds 1981 dé dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor voedselzekerheid. Omdat voedselzekerheid ook een belangrijk onderdeel uitmaakt van het duurzaamheidsbeleid van FrieslandCampina, doneert de zuivelcoöperatie opnieuw meer dan 20.000 extra Campina en Cécémel producten aan de Belgische Federatie van Voedselbanken.

Nourishing by nature

Jeroen Van de Broek, Managing Director bij FrieslandCampina in België: “In lijn met onze bedrijfsdoelstelling ‘nourishing by nature’, is één van de belangrijkste vragen die we ons voortdurend stellen; hoe zorgen we ervoor dat de groeiende wereldbevolking in 2050 voedzaam en betaalbaar kan eten en hoe doen we dit zo duurzaam mogelijk, met respect voor de biodiversiteit en ecosystemen, én mits een faire prijs voor onze melkveehouders. Zuivel bevat van nature essentiële voedingsstoffen waaronder eiwitten, calcium en vitamines, en past dus zeker in een duurzaam voedingspatroon. Onze melkveehouders en medewerkers werken elke dag intensief samen om zo veel mogelijk mensen te voorzien van onze voedzame melkproducten. Daarnaast ondersteunen we op regelmatige basis de Belgische voedselbanken omdat we vinden dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om voedzaam en gevarieerd te kunnen eten. Met deze extra donatie ter ere van Wereldvoedseldag steunen we alvast meer dan 10.000 huishoudens.”

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Ontdek hier wat onze 3 nieuwe content formats voor jou kunnen betekenen

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
DuurzaamheidMilieu en energie
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks
Tags: 
food.be snacks