food.be snacks: bite-size nieuwtjes van onze leden

14.12.2021

De Belgische voedingsindustrie is een vat vol prachtige verhalen en die zetten we ook deze week in de kijker met de food.be snacks: een reeks vol hapklare verhalen rond nieuwe investeringen, inspirerende innovaties, duurzame oplossingen, (internationale) erkenningen en meer van dat lekkers. Op het menu van deze week: Poppies Bakeries en Instituut Brood en Gezondheid. Laat ze je smaken!

‘Poppies Green Deal’ als belangrijk onderdeel van license to operate

Poppies Bakeries, producent van bakkerijspecialiteiten uit Zonnebeke, lanceert haar eerste duurzaamheidsrapport onder de noemer ‘Poppies Green Deal’. CEO Patrick Reekmans: “Als sterk groeiend bedrijf willen we met ‘Poppies Green Deal’ duurzame impact garanderen van onze activiteiten op mens, planeet en product.” 

Lees meer

“Iedereen heeft soms een beetje volkoren nodig”

Met deze slogan trapt het Belgische Instituut Brood en Gezondheid (IB&G vzw) samen met haar partners de Week van het Brood af. Tijdens de derde week van januari schittert de volkorenboterham over heel België. De campagne moet Belgen stimuleren om vaker te kiezen voor volkoren granen. Wij spraken met Kathou Wagemans van IB&G vzw.

Lees meer

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
DuurzaamheidVoeding en gezondheid
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks