Leffe ondersteunt horecapersoneel

11.05.2021

Hoera! Eindelijk kunnen we opnieuw een terrasje doen. En dat wil AB InBev extra in de verf zetten met ‘Merci Horeca’, een actie waarmee ze voor elke verkochte Leffe 1 euro fooi schenkt aan het horecapersoneel. Een mooie manier om het personeel te ondersteunen en te bedanken tijdens de heropening. De actie loopt tot 8 juni en de brouwer zal tot een half miljoen euro aan fooi schenken aan het personeel in de deelnemende horecazaken.

Personeel bedanken met fooi

In tegenstelling tot in andere landen is het in België minder gebruikelijk om een fooi te geven behalve in het geval van uitzonderlijke service. Leffe wil klanten net aanmoedigen om een fooi te geven aan het horecapersoneel als gebaar van solidariteit in deze moeilijke tijden. Voor elke verkochte Leffe, zal Leffe zelf ook het horecapersoneel bedanken met 1 euro fooi. Met Merci Horeca hoopt Leffe op niet minder dan een half miljoen euro fooi!

“Merci Horeca” staat open voor alle deelnemende cafés en restaurants in België die geregistreerd zijn via de website www.mercihoreca.be Consumenten, die op café of restaurant gaan, kunnen tot 8 juni een Leffe bestellen en zo ook de horeca heroes steunen. Santé!

Solidair met de horeca

AB InBev toonde al eerder solidariteit voor de horecasector met Café Courage, om cafés te steunen tijdens de eerste Covid-19 golf. Deze actie bracht maar liefst 220.000 pintjes op en 700.000 euro schenkingen aan de deelnemende horecazaken. AB InBev’s steun aan de horeca loopt intussen op tot 20 miljoen euro, met onder andere de kwijtschelding van de huur, het gratis vervangen van vervallen bier door vers bier bij de heropening van cafés, investeringen in tapleidingen, cashinvesteringen en aangepaste betalingsschema’s en marketinginvesteringen.

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Bekijk hier wat Fevia met haar 4 content formats voor jou kan betekenen

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
ConcurrentiekrachtWerk en talent
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks
Tags: 
food.be snacks