Nieuwe flessen Coca-Cola bestaan uit minstens 50% gerecycleerd plastic

23.11.2020

Fevia gaat samen met 11 voedingsbedrijven het engagement aan om te evolueren naar een duurzamer verpakkingsbeheer. Zo kondigt Coca-Cola aan dat al hun petflessen in België voortaan uit minstens 50% gerecycleerd plastic bestaat. Dankzij deze realisatie behaalt de drankenproducent de industriedoelstellingen 5 jaar vroeger dan gepland. De flessen zien er hetzelfde uit, maar de positieve milieu-impact is significant: de totale rpet investering betekent een jaarlijkse besparing van zo’n 9.000 ton nieuw plastic en 32% CO2.

Nieuwe flessen Coca-Cola bestaan uit minstens 50% gerecycleerd plastic

Werken aan een circulaire economie

De flessen van Coca-Cola waren al 100% recycleerbaar. Dat ze nu ook allemaal uit minstens 50% gerecycleerd plastic bestaan, is een grote stap binnen de duurzame verpakkingsvisie van Coca-Cola.

“Dankzij deze stap realiseren we een belangrijke doelstelling in ons verpakkingsplan, namelijk minstens 50% gerecycleerd plastic gebruiken in onze petflessen, drie jaar vroeger dan initieel zelf gepland.  Dit kadert ook binnen het engagement dat we aangingen met de industrie om te evolueren naar een duurzamer verpakkingsbeheer”, verduidelijkt An Vermeulen, Country Director België-Luxemburg bij Coca-Cola European Partners.

“Het is een belangrijke stap om dit voor ons hele portfolio te realiseren. Dit draagt bij aan onze uiteindelijke doelstelling om simpelweg geen nieuw plastic meer te gebruiken, en ervoor te zorgen dat we al onze flessen maken uit 100% gerecycleerd of hernieuwbaar materiaal. Dat is trouwens nu al het geval voor de merken Fuze Tea, Chaudfontaine en de evenementenflesjes van Coca-Cola.”

Innoveren, innoveren en nog eens innoveren

“Coca-Cola investeert voortdurend in het onderzoeken en ontwikkelen van duurzame verpakkingsopties. Het is namelijk ons doel om vanuit ‘World Without Waste’ verpakkingen waar mogelijk weg te laten en in te zetten op verpakkingsvrije oplossingen, nieuw plastic zoveel mogelijk te vermijden en een verpakking in te zamelen voor elke verpakking die verkocht wordt.”, aldus Ben Bijnens, Country Director Coca-Cola Services.  

En die eerste innovaties werden al gelanceerd. Omdat transparant plastic gemakkelijker gerecycleerd kan worden tot nieuwe flessen, besloot Coca-Cola om de iconische groene Sprite petflessen naar transparant plastic te transformeren. In 2019 presenteerde Coca-Cola met trots het allereerste prototype van een fles gemaakt met ingezamelde en gerecycleerde plastic uit de zee. Hierbij werden  revolutionaire recyclagetechnieken gebruikt  en werd aangetoond dat het in de toekomst mogelijk moet zijn om zelfs afval uit de zee te hergebruiken voor verpakkingen voor voeding. De laatste innovatie werd enkele weken geleden aangekondigd: het eerste prototype van Coca-Cola’s papieren fles.

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Ontdek wat onze 3 nieuwe content formats voor jou kunnen betekenen