Nieuwe plantaardige melkchocolade van Belgische makelij

23.12.2021

Goed nieuws voor de chocoladeliefhebbers onder ons. Met veel trots stelt Belcolade, het chocoladeparadepaardje binnen Puratos, haar nieuwste innovatie voor: een plantaardige chocolade die proeft naar melkchocolade en vrij van zuivel en noten is. De ‘Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace’ wordt geproduceerd in de Belcoladefabriek van Erembodegem.

Duurzamere consumptiepatronen

De chocolademarkt ondergaat belangrijke verschuivingen door wereldwijde trends zoals gezondheid en welzijn. Consumenten hechten bewust veel belang aan hun fysieke welzijn en de planeet. Die combinatie wakkert plantaardige eetgewoonten aan. Uit het Taste Tomorrow onderzoek van Puratos blijkt dat het aantal consumenten dat plantaardige voeding koopt, sinds 2018 is verdubbeld (van 35% naar 60%).

Een plantaardig alternatief voor melkchocolade

Youri Dumont, Strategic Business Unit director chocolade bij Puratos: “We weten dat de chocoladesector wordt aangestuurd door miljoenen liefhebbers van melkchocolade, van wie de verwachtingen onvoldoende beantwoord werden bij de zoektocht naar plantaardige alternatieven. Het nieuwe product is bedoeld om deze melkchocoladefans te verwennen met een resoluut aantrekkelijke, plantaardige optie. We zijn blij en fier dat we eindelijk een heerlijke, allergeenvrije, plantaardige chocolade kunnen aanbieden.”

Zelfde smaak en textuur

De plantaardige melkchocolade is het resultaat van een co-creatieproject, tussen professionele chocolatiers, klanten en de experts van Belcolade zelf. Het team bepaalde de smaak, de textuur en het werkingsgedrag die het best aansluiten bij zowel de behoeften van professionals als de voorkeuren van consumenten.

De Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace is veelzijdig en geschikt voor de productie van tabletten, holfiguren en pralines door chocolatiers, maar ook voor ambachtelijke en industriële toepassingen, zoals mousses, ganaches, coatings en dippings.