Run Food Hero, run!

06.05.2021

Maak van de lekkerste sector ook de sportiefste sector

Een gezonde geest in een gezond lichaam: het is wellicht de belangrijkste leuze sinds de coronacrisis. Fevia en Alimento voegen daarom woord bij daad en slaan de handen in elkaar om al de #FoodHeroes in onze sector nog meer in beweging te krijgen. We trekken samen voluit de kaart van een solidaire en gezonde wereld, en ook jij maakt daarbij het verschil. Registreer je op Gusto Sportivo om met je bedrijf en de sector deel te nemen aan onze sportmaand in mei!

 

Gusto Sport-wat-o?

Je kan Gusto Sportivo vergelijken met Strava, maar dan op maat gemaakt voor collega’s uit de voedingsindustrie. Log in, nodig je collega's uit, vorm samen een team om iedereen de fun van beweging en sport te laten ervaren.

Een wandeling tijdens de middagpauze, een estafetteloop rond de bedrijfsgebouwen, thuis joggen of fietsen op een afgesproken tijdstip: hoe creatiever hoe liever. We maken van de maand mei de sportiefste maand! Elke kilometer die je loopt, fietst of wandelt levert punten op. Hoe meer punten per bedrijf, hoe hoger in het klassement. En geef toe: jij wilt toch ook dat jouw bedrijf hoger in de ranking staat dan jouw concullega’s?

Lees hier hoe je jouw bedrijf registreert

Een hart voor solidariteit

Gusto Sportivo heeft ook een solidair kantje. Als bedrijf kan je namelijk op zoek gaan naar sponsoring voor je gepresteerde kilometers. Die opbrengst gaat naar Rikolto, dat zich inzet om goed eten een wereldwijd recht te maken, voor iedereen en overal. Momenteel bedraagt de opbrengst €10.660.

Bij sauzenmaker Manna Foods geven ze de medewerkers een extra (sportief) duwtje in de rug door per 1000 punten 100 euro te schenken aan Cliniclowns. “Als familiebedrijf in de voedingssector willen we graag bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van kinderen. Lachen doet immers deugd, ook wanneer het even minder goed gaat”, vertelt Eline Ceyssens, Marketing Officer bij Manna Foods.

 

“Manna sana in corpore sano is onze lijfspreuk en daar doen we in de maand mei alle eer aan. Voor de coronacrisis deden we mee aan sportevents zoals de Spartacus Run. Op dit moment dagen we elkaar uit via Gusto Sportivo en trainen we in kleine groepjes voor de halve marathon van Antwerpen. Jolien, onze sportiefste collega, staat op nummer 3 in het klassement en ontving voor deze prestatie een geschenkmand van Gusto Sportivo.”

 

Bij Mulder Natural Foods uit Roeselare strekken ze de benen voor kinderen die brandwonden opliepen. Els Laureyns, HR-manager: “Bij Mulder is het al jaren traditie om samen met de brandweer van Roeselare de schouders te zetten onder ‘Dwars door Beveren’.

De brandweer koos ervoor om de opbrengst van deze loopwedstrijd aan de vzw Pinocchio te schenken. Deze vzw ondersteunt kinderen die brandwonden opliepen. Brandwonden blijven lang na het verblijf in het brandwondencentrum aanwezig, zowel visueel als mentaal. We zijn blij om via deze weg die kinderen te helpen. 2020 werd noodgedwongen een virtuele editie. Heel apart, maar tegelijk verbindend omdat onze werknemers die dag massaal foto’s posten van hun deelname aan de wedstrijd. We hopen dat deze editie zowel virtueel als fysiek kan doorgaan!”.

Welke acties voedingsbedrijven nog organiseren, ontdek je hier