Safety first bij Iscal

20.10.2022

Bij de Henegouwse suikerproducent Iscal staat veiligheid voorop. Het bedrijf organiseert jaarlijks een Dag van de veiligheid, om op die manier een veiligheidscultuur te verankeren binnen de organisatie. De food heroes kregen dit jaar een workshop over brandveiligheid. Alle aspecten over brandwonden kwamen uitvoerig aan bod. 

Themadag in het teken van brandwonden

“We willen de werkomgeving van onze medewerkers zo veilig mogelijk maken. Sinds 2020 organiseren we jaarlijks een ‘Dag van de veiligheid’. Dat initiatief werd in het leven geblazen door Hélène Goubet, onze Safety Coordinator”, vertelt Communications Manager Brieuc Vandeleene.” 

Dit jaar stond de themadag in het teken van brandwonden. “Een brandwonde oplopen is één van de grootste risico’s die onze food heroes kunnen oplopen. Dagelijks komen ze in contact met kokend water, elektriciteit, vuur, hete oppervlakken, sappen en siropen. We willen het team dan ook bewust maken van de risico’s en tools aanreiken hoe ze moeten reageren in dergelijke situaties. Het thema werd dan ook volledig ontleed.”

Veiligheidscultuur verankeren in de organisatie 

Met de Dag van de veiligheid wil Iscal een veiligheidscultuur verankeren in de organisatie. Experts leidden de 7 workshops in goede banen.

“Het personeel, van monteurs, ingenieurs en zelfs accountants kwamen meer te weten over de risico’s en hoe ze die konden bestrijden. Want dergelijke situaties kunnen voorkomen op het bedrijfsterrein, maar evengoed daarbuiten. Bovendien was deze dag ook een gelegenheid om eens bij te praten met alle collega’s, samen met een hapje en een drankje.”

Net zoals Iscal, koesteren alle Belgische voedingsbedrijven de talenten die dagelijks werken aan onze lekkere voeding en dranken. Daarom willen we, vanuit de sector, voor al onze food heroes een zo veilig mogelijke en motiverende werkplek creëren. We werken er hard aan om de frequentiegraad van ongevallen op de werkvloer zo laag mogelijk te krijgen. Sinds 2010 kent de voedingssector, op één jaar na, een consistente daling van het aantal arbeidsongevallen. Meer weten over deze doelstelling? Klik hier

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
Werk en talent
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks