Socio-economische maatregelen: een stand van zaken

27.04.2021

De federale regering verlengde op 12 februari de tijdelijke werkloosheid overmacht corona tot 30 juni 2021. Ze nam toen ook andere socio-economische maatregelen. Ondertussen worden deze uitgevoerd. Daarnaast besliste ze op 21 april een steunpakket van 835 miljoen euro voor horeca en zwaarst getroffen sectoren. 

Op 12 februari 2021 verlengde de federale regering verschillende socio-economische maatregelen en voerde ze een aantal nieuwe maatregelen in. Verschillende van die maatregelen zijn opgenomen in de Wet houdende tijdelijke ondersteuningsmaatregelen ten gevolge van de COVID-19-pandemie. Die wet is ondertussen geplubliceerd. De maatregelen gelden tot 30 juni 2021. Fevia vraagt ondertussen een verlenging van die maatregelen. 

Op 21 april trok ze in totaal ruim 835 miljoen euro bijkomende steun uit voor horeca en andere getroffen sectoren. Je vindt hier onze reactie op dit steunpakket.
In dit steunpakket voorziet de regering bovendien een stimulans voor de wedertewerkstelling via rsz-vermindering. Ook voedingsbedrijven kunnen hier gebruik van maken. 

Een overzicht en links naar meer informatie vind je als bijlage. 

Bijlages: