Solarec bouwt aan nieuwe mozzarellafabriek

18.05.2021

Solarec, de dochteronderming van de Belgische zuivelcoöperatie Laiterie des Ardennes, ligt in het hart van de Ardennen. Jaarlijks verwerkt Solarec zo’n 1,35 miljard liter melk en blijft groeien. Naast de investering in een nieuwe mozzarellafabriek in Baudour, vernieuwt het bedrijf haar hoofdzetel in Recogne met een nieuwe productielijn en poedertoren.

Vraag naar mozzarella neemt toe

Solarec verwerkt melk voortaan niet alleen tot UHT-melk, melkpoeder en boter, maar ook tot mozzarella. De mozzarellafabriek wordt gebouwd in Baudour, in de provincie Henegouwen. Een strategische keuze voor de ligging zo blijkt, want zo staat ze dichter bij een deel van haar melkaanvoer en drukt ze daarmee de transportkosten.

“Wat de aanleiding was voor de bouw van een mozzarellafabriek? We willen ons assortiment verbreden. De mozzarellamarkt groeit naar schatting jaarlijks met zo’n 4 à 5%. Dat komt neer op ongeveer 150.000 ton per jaar”, vertelt directeur Louis Ska. Die groei zet zich vooral door in Azië, waaronder China, Japan en Korea. De mozzarella is beschikbaar voor het B2B-doelpubliek en indien alles volgens plan verloopt, is de fabriek vanaf november operationeel.

Bestaande productiesite krijgt upgrade

Ook de hoofdzetel in Recogen, nabij Libramont, wordt vernieuwd. Zo komt er een nieuwe productielijn voor boter voor bakkerijproducten. Daarnaast wordt de droogtoren voor melkpoeder gemoderniseerd. De oude, kleine toren maakt plaats voor een nieuwe met een capaciteit van ongeveer 450 miljoen kilo. “Hierdoor drijven we onze capaciteit op en kunnen we meer speciaalpoeders maken”, sluit Louis Ska af.

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Bekijk hier wat Fevia met haar 4 content formats voor jou kan betekenen