Update Airbus-Boeing conflict: 5 jaar opschorting van tarieven

16.06.2021

Goed nieuws rond het Airbus-Boeing conflict, dat ook de voedingsindustrie treft: de VS en de EU kwamen overeen de wederzijdse tarieven voor 5 jaar op te schorten.

In het kader van het Airbus-Boeing conflict leggen de EU en de VS tarieven op bepaalde exportproducten (zie hier en hier). Tijdens de Europees-Amerikaanse Top kwamen beide partijen overeen de tarieven op te schorten voor een periode van 5 jaar. In die periode zal geprobeerd worden het conflict definitief te beslechten.

Dat is goed nieuws, ook voor de Belgische voedingsindustrie. Onze sector werd gelukkig slechts licht geraakt door de tarieven, maar het conflict hing als een donkere wolk boven de Europees-Amerikaanse relaties. Een sterke transatlantische samenwerking zal de komende maanden en jaren belangrijk zijn voor een mondiaal economisch herstel, na de corona-pandemie. De VSA blijven onze belangrijkste overzeese exportbestemming, goed voor een exportwaarde van 727 miljoen euro in 2020.

De Belgische economische missie naar de VSA in oktober is een mooie gelegenheid om ook onze eigen transatlantische banden aan te halen.
Fevia werkt mee aan een mooi programma voor de deelnemende voedingsbedrijven.
Inschrijven kan nog tot 2 juli, klik hier.